Arna-Bjørnar ubeseiret i 2017: - Dette lover bra

Trøkk på treningene og kamp om plassene, sier kapteinen, og mot LSK Kvinner spilte både en debutant og en redebutant.

MÅLSCORER: Kaptein Ingrid Østervold Stenevik scoret etter tre minutter mot LSK Kvinner, og fikk rosende ord fra sportslig leder, Bjørn Mjelva, etter kampen.

Arna-Bjørnar – LSK Kvinner 1–1

Lørdag var det duket for Arna-Bjørnars første hjemmekamp for sesongen. På motsatt banehalvdel sto LSK Kvinner, laget som har vunnet Toppserien de siste tre sesongene, og som hjemmelaget ikke har slått siden høsten 2013.

Styrkeforskjellene er likevel ikke like store denne sesongen. LSK har mistet flere av sine sentrale spillere, og favorittstempelet denne sesongen har tendert mer mot Avaldsnes og Stabæk. Hjemmelaget på sin side har ikke tapt én eneste kamp i 2017.

– Det er en bra egenskap å ikke tape kamper, men vi kan ikke fortsette å spille uavgjort, sier kapten Ingrid Østervold Stenevik, som scorte hjemmelagets mål i 1–1-kampen mot LSK Kvinner lørdag.

Etter en god sluttspurt var Arna-Bjørnar nære å ta med seg alle poengene, men kampen sett under ett var poengdeling et greit resultat.

– Ikke langt unna

Etter ett års skadeavbrekk var Maria Brochmann tilbake, og fikk noen minutter på slutten. Nysignerte Estelle Marie Josee Nahi fikk nesten en omgang, og i mai kommer kanadiske Emma Fletcher tilbake.

– Vi har ett stykke å gå når det gjelder kommunikasjon med Nahi, men hun gir oss en ny dimensjon med sin styrke. Hun er sterk og mot LSK møtte hun to av de sterkeste stopperne i Toppserien. Når Emma også kommer blir det bra på topp, sier Arna-Bjørnar-trener Morten Røssland.

– Det var deilig å komme i gang, for det er ett år siden sist jeg spilte på denne banen, sier Brochmann.

Hun mener hjemmelaget kunne tatt med seg alle tre poengene, men er fornøyd med kampen.

– Det viser at vi ikke er så langt unna, sier Brochmann, og legger til at ting føles greit og at det går fremover etter skadeavbrekket.

Fulgte ikke tendensen

Trener skildret kvaliteten på kampen som midt på treet, og gir banen sin del av skylden. Likevel er han fornøyd med tingenes tilstand.

– Uavgjort mot LSK er bra, selv om målet imot var et drittmål. I andre omgang la vi om og spilte mer defensivt med contringer, og vi var nære med tre store sjanser på slutten. Dette lover bra, sier Røssland.

God organisering og jevnt spill får skylden for at arnabuene ikke har tapt så langt noen av treningskampene eller de første to seriekampene. Kaptein Stenevik peker også på en annen faktor.

– Det er jevnt om plassene flere steder i laget, så trøkket på trening er bra, sier Stenevik.

Stenevik, som tok over kapteinsbindet etter at Vile Bøe Risa ble langtidsskadet, var ikke bare glad da hun førte hjemmelaget i ledelsen.

– Vi har hatt en tendens til å slippe oss nedpå når vi tar ledelsen, så da tenkte jeg å nei, men det gjorde vi ikke i dag, sier Stenevik.

Selv om det var et annet LSK-lag enn de foregående sesongene, er kapteinen klar på at det ikke var et dårlig lag.

– De er litt der vi var for to-tre år siden og må bygge et nytt lag, sier Stenevik.

Sluttspurt

LSK Kvinner knuste Klepp 6–1 hjemme i første kamp, mens Arna-Bjørnars sjansesløseri mot nyopprykkede Grand Bodø endte 2–2.

Arna-Bjørnar blir historisk

Vekslende vårvær ga en kjølig og fuktig start på kampen, men det hindret ikke hjemmelaget i å få en best tenkelig åpning. Et frispark på venstresiden ti meter inn på LSK sin banehalvdel ble slått over alle, bortsett fra Ingrid Østervold Stenevik. Kapteinen skled ballen på tvers i venstre hjørnet utagbart for Cecilie Hauståker Fiskerstrand i LSK-buret. 1-0 til hjemmelaget etter tre minutter.

Tynt i Arna-Bjørnar-rekkjene før seriestart

Knappe ti minutter senere utlignet fjorårets mesterlag. Etter et lengre press ble det slått et innlegg fra høyre. Ingrid Kvernvolden fikk hodet på ballen, som gikk via fingrene til Alyssa Giannetti, i tverrliggeren og i mål. Dermed var lagene like langt.

DEBUTANT: Estelle Marie Josee Nahi fikk spille nesten hele andre omgang i sin første kamp for Arna-Bjørnar, og spissen viste både fysisk styrke temperament mot LSK Kvinner.

Etter en bedre LSK-periode jevnet kampen seg noe ut, men etter halvtimen var LSK nære å ta ledelsen. En corner havner midt i feltet og en LSK-spiller får slengt frem en fot, men ballen gikk en meter utenfor stolpen. Begge lag kom til småfarligheter på faste situasjoner og innlegg, men flere mål ble det ikke i første omgang.

24 år gamle Maria må bære Arna-Bjørnar

Andre omgang er ikke mange minuttene gammel da LSK er svært nære å ta ledelsen. Igjen var på innlegg, men Giannetti hindret LSKs andre mål. LSK styrte det meste første del av andre omgang, men hjemmelaget sto greit mot i forsvar.

Med fem minutter igjen av kampen kom Arna-Bjørnar på en sjelden kontring. Amalie Eikeland brøt gjennom, men avslutningen ble blokkert. Like etter driblet Elise Stenevik seg forbi tre spillere og fikk fyrt av fra 17 meter, men en god redning fra Fiskerstrand hindret ledelse for hjemmelaget. Arna-Bjørnar holdt trykket oppe på slutten. Debutant Estelle Marie Josee Nahi viste igjen frem styrken sin, og spilte ballen videre til innbytter Maria Brochmann, men sluttproduktet ble for svakt.

Flere sjanser ble det ikke og lagene endte med ett poeng hver.