Fotball

Joshua King: – For tidlig å sammenligne meg med Lukaku og Kane

Brennhete Joshua King scoret igjen. Kun én spiller har scoret mer i 2017.

Joshua King imponerte ekspertene nok en gang.
  • Steffen Stenersen

Bournemouth - Burnley 2–1

– Jeg satte meg et mål om å score 15 mål før sesongen. Selvtilliten har bygd seg gradvis opp. Når man først begynner å score, øker selvtilliten, sier Joshua King ifølge BBC etter at han ble matchvinner i Bournemouths 2–1-seier mot Burnley.

Da kampen sto og vippet på 1–1, var det én mann hjemmefansen på Vitality stadium satt og håpet på. Joshua King har hatt et utrolig 2017, og da laget hans trengte det som mest, dukket han opp igjen.

Med en lekker avslutning fra skrått hold, mellom beina på keeper, sendte han Bournemouth opp i 2–1 og ble med det matchvinner på hjemmebane.

Kun slått av Lukaku i 2017

Det var Kings scoring nummer 16 i Premier League totalt denne sesongen. I 2017 har han 13. Bare Romelu Lukaku har flere dette kalenderåret, med sine 14. Harry Kane står med samme antall som nordmannen.

Det er imponerende for en spiss som spiller i en klubb som av mange var tippet på nedrykksplass før sesongen. King kommer til færre målsjanser enn de nevnte spissene.

– For tidlig å sammenligne meg med Kane og Lukaku

– Det er den første sesongen jeg har scoret så mye som dette. Neste år må jeg vise at jeg klarer å gjøre det igjen før man kan begynne å sammenligne meg med Harry Kane og Romelu Lukaku, sier King.

Joshua King tok med seg sønnen Noah (1) ut på banen etter 2–1-seieren mot Burnley.

– For tidlig å sammenligne

– Josh har vært fantastisk. Alle lag trenger en toppscorer, en som leder an. Jeg tror ikke vi vil miste ham til en annen klubb i sommer. Vi elsker å jobbe med ham, og forhåpentligvis gjør han det samme. Vi er nødt til å beholde de beste spillerne våre, og vi kommer til å gjøre alt i vår makt for å gjøre det, sier Bournemouth-manager Eddie Howe ifølge BBC.

– Jeg kan nesten ikke vente på at neste sesong skal begynne. Jeg har trivdes her fra dag én. At andre klubber legger merke til meg, er hyggelig, men fokuset mitt er 100 prosent her, sier King.

Les også

Straffescoring annullert av en sjelden grunn: - Ikke derfor regelen ble skrevet

– Han gjør en fantastisk kamp i dag. Er sterk og god i kroppen, og setter krona på verket med 2–1-scoringen. En meget, meget god kamp, sa Steffen Iversen i TV 2-studio.

Med to mål i siste seriekamp mot West Bromwich, vil King tangere Ole Gunnar Solskjærs 18 mål i Premier League i samme sesong.

Kings storspill den siste tiden vekker oppsikt på balløya. Tidligere lørdag meldte engelske medier at nyopprykkede Newcastle skal være interessert i å sikre seg den norske spissen foran returen i Premier League.

Les også

Premier League-manager forsøker å stoppe ryktene om Joshua King

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22182254134156
2Liverpool21136255183745
3Chelsea23128346182844
4West Ham United22114741301137
5Tottenham Hotspur1911352622436
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Joshua King
  2. Romelu Lukaku
  3. Premier League