Fotball

Viking Stadion kan få kunstgress

Økt konsertvirksomhet og naturgras er ingen god kombinasjon. Derfor kan kunstgras tvinge seg fram.

FORTSATT MERKER:  Slik så Viking Stadion ut onsdag. Det er fortsatt merker i grasteppet etter Robbie Williams-konserten 25. august, men matta er blitt mye grønnere enn sist.
  • Jan-erik Larsen

STAVANGER (aftenbladet): Fire dager før søndagens seriekamp mot Vålerenga er grasmatta fortsatt preget av Robbie Williams-konserten 25. august. Det mangler skikkelig grønnfarge på deler av banen og skjøtene med ilagt gras er ennå tydelige. Banen er riktig nok bedre enn mot Strømsgodset 1. september, men heller ikke denne runden får Viking ideelle spilleforhold.

— Vi har hatt en heldekkende duk over banen etter kampen mot Godset, og i tillegg blåst inn varm luft. Vi tok av duken i går, og nå skal banen ligge åpen fram til avspark søndag. Den ser veldig mye bedre ut enn mot Godset, men noen felter er nok ikke helt tipp-topp, melder Vikings driftssjef, Gisle Oseberg.

Trener Kjell Jonevret hadde også en befaring på banen etter at duken var tatt av:

— Graset er blitt tre desimeter høyt, så det er tydeligvis ikke noe i veien med veksten. Men jeg er spent på å se hvordan banen ser ut når graset er slått. Den er nok ikke like tett som den var, men det virker som om banemannskapet har gjort en god jobb, sier Jonevret til Aftenbladet.

Til vurdering

Da Viking mandag holdt medlemsmøte på Stadion, la direktør Arne Larsen Økland fram en ni punkts plan for større inntjening de neste årene. Her var satsing på konserter og utvikling av Viking Stadion to av punktene på Øklands liste. Og overfor Aftenbladet innrømmer han at bytte fra naturgras til kunstgras er til vurdering.

— Vi ser på mulighetene til å øke antall konserter på Viking Stadion. Dette er naturligvis ikke noe vi kan ha veldig ofte, men det kan hende at vi klarer flere enn de to vi hadde i år (Kiss og Robbie Williams). Og da må vi jo også se på hvordan disse best kan avvikles. Etter Kiss-konserten i juni var det pause i eliteserien og banen tok liten skade, mens de store dekkplatene ble liggende i åtte dager før, under og etter Williams-konserten. Da var også skadene større. Slikt kunne vært unngått med kunstgras, selv om også dette underlaget må skiftes fra tid til annen. Vi ser jo at andre klubber i eliteserien har måtte bytte slitt kunstgras, sier Økland.

Han legger til at Viking også vurderer en Stadion-utvidelse.

— Sørsiden av Stadion er bare et skall. Her ser vi på mulighetene for å skape et innhold, sier Økland.

Jonvret elsker gras

Trener Kjell Jonveret innrømmer gladelig at han er naturgras-entusiast:

— Jeg elsker lukten av nyslått gras og tilhører en generasjon som mener at fotball skal spilles på gras. Derfor håper jeg heller ikke at Viking tvinges til å legge kunstgras. Derfor har jeg et lønnlig håp om vi kan beholde naturgraset på Viking Stadion, sier Jonevret.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodø/Glimt1474329151425
3Lillestrøm137332016424
4Kristiansund137241312123
5Rosenborg146442619722
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK