Fotball

Endelig brøt Ranheim tapsrekken

Mads Reginiussen ble matchvinner mot Bryne.

svp://103209?view=bt
  • Marius Dahl

Kveldens 1-0-seier brøt en stygg rekke på fire strake tap for Ranheim, som ikke hadde annet valg enn å slå ustabile Bryne på eget gress i kveld.

Mads Reginiussen ble matchvinner på et straffespark etter 30 minutter, men det var Robert Stene som gav Brynes bakre rekker hodebry. Først la gjestenes kaptein Bjørnar Holmvik spissen i bakken i samme situasjon. Så, fem minutter før slutt, felte han samme mann igjennom alene med keeper på midtbanen og fikk fortjent marsjordre av kamplederen.

Les også

Komisk selvmål bidro til Levanger-seier

Hjemmelaget imponerte ikke spesielt, men hadde kontroll på Bryne i 90 minutter, selv om det fort kunne blitt tidlig mørkt for Svein Maalens menn.

Det tok ikke lang tid før Even Barli måtte ut i strekk for å avverge en Bryne-sjanse til corner da Aram Khalili gikk opp etter et halvt minutt. Også den påfølgende corneren skapte hodebry for vertene, som til slutt fikk beinet unna.

Bryne tok kontroll, men etter 11 minutter kunne Torgil Gjertsen gitt Ranheim ledelsen på et godt initiativ på venstrekanten. Melhusbyggen dro seg fint innover og dro til fra hjørnet av 16-meteren, men blåste ballen over.

Bortsett fra en flott takling av Are Tronseth som fikk jærbuingene til å rope på straffe, skjedde det ellers lite den første halvtimen, men så skulle det smelle på regnfulle Ranheim Arena.

MATCHVINNER. Mads Reginiussen avgjorde kampen for Ranheim.

28 minutter var spilt da Robert Stene fikk en stikker og satte fart mot mål. Etter å ha kjørt karusell mot Bjørnar Holmvik la Bryne-kapteinen Stene i bakken rett innenfor 16-meteren og hjemmelaget fikk staffe.Mads Reginiussen kunne ikke vært sikrere, sendte keeper feil vei og Ranheim i ledelsen 1-0.

Les også

Vilhjalmsson-dobbel reddet RBK på svak dag

Han var også sentral da blåtrøyene burde doblet sju minutter senere. Indreløperen vant ball på Brynes halvdel og gav Stene rom til å sette fart nok en gang. Ranheim-spissen dro kunne og burde spilt Simen Sandmæl som var godt plassert, men avsluttet i stedet rett i en Bryne-spiller.

Hjemmelaget var hissige på gjenvinningen nå og bare minuttet senere vant Gjertsen ball og tredte opp Kristian Rømo Skille. Dessverre for Ranheim fikk høyrekanten et dårlig touch og gjestene fikk klarert til corner, som Karl Morten Eek headet utenfor.

Andre omgang utspilte seg mye roligere, selv om Ranheim fort kunne gått opp i 2-0 rett etter hvilen. Bryne-keeper Jonas Hødahl bommet da han skulle bokse ut et Ranheim-innlegg, men ingen trøndere var på nedfallsfrukten.

Ranheim lå godt organisert og hindret Bryne plass til å skape sjanser til en utlikning og da overgangene heller ikke kom andre veien ble det hele rett og slett kjedelig.

Etter 68 minutter fikk Ranheim derimot en fin overgangsmulighet da Gjertsen førte an med ball i en tre mot tre-situasjon. Innbytter Kim Ove Riksvold flikket ballen videre til Eek som fikk innlegget blokkert.

Bryne stanget og stanget mot slutten, men klarte aldri å produsere farlige målsjanser. I stedet skulle det på ny smelle andre veien, da Stene igjen fikk plass.

Rogalendingene sendte opp alt og da Stene ble spilt gjennom valgte Holmvik igjen å legge målsniken i bakken for andre gang i kampen. Dommer Anders Gjermshus hadde ikke noe annet valg enn å vise ut Bryne-kapteinen og da var kampen i realiteten avgjort.

Mer rot i de bakre rekker gjorde at Bryne-keeper Høidahl måtte plukke opp et tilbakespill etter bra press av Kristoffer Løkberg og Ranheim fikk en sen mulighet til å doble på indirekte frispark fra ti meter. Daniel Kvande banket ballen i muren.

svp://103209?view=bt

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Ranheim IL
  3. Bryne FK