Fotball

Thorstein Helstad er ute i kulda i Monaco

<br></br><br></br><br></br><br></br><p>Thorstein Helstad (34) har ikke vært i matchtroppen til FC Monaco etter at klubben hentet inn ni nye spillere i januar.</p><br></br><br></br>

Thorstein Helstad Foto: Digitalsport

  • Mattis Røhne

– Thorstein Helstad har hatt en utfordrende periode. Han kom til Monaco i fjor sommer og ble kjøpt av en annen trener, en annen ledelse og en annen eier enn det er nå, sier Tor-Kristian Karlsen som er forholdsvis nyansatt som sportsdirektør i FC Monaco.

– I januar ble det hentet inn ni nye spillere, og trener Marco Simone har funnet fire angrepsspillere som han bruker. Thorstein har ikke vært i troppen siden jeg kom til klubben i januar, sier Karlsen.

En av verdens 100 rikeste menn, den russiske forretningsmannen Dmitrij Rybolovljev tok over den skakkjørte storklubben ved nyttår.

– Trener godt

– Thorstein er frisk som en fisk. Han sutrer ikke, men trener godt og vil være på topp om han skulle få spilletid eller om det skulle dukke opp noen annet i løpet av sommeren, sier Helstads agent, Stig Lillejord.

– Han er ute i kulden i FC Monaco?

– Bedre kan det nok ikke sies på norsk, men Thorstein har ett år igjen av kontrakten og forholder seg profesjonelt til den.

– Jobber dere for å finne en ny klubb?

– Vi gjør ikke noe aktivt for det nå. Det vil eventuelt skje når vi har hatt samtaler med klubben, sier Lillejord, som i løpet av våren reiser til Monaco for å snakke med Tor-Kristian Karlsen.

Har funnet sitt lag

Karlsen sier han ikke legger seg bort i laguttaket til Marco Simone, som har funnet sin angrepskombinasjon — uten Helstad.

– Er det aktuelt å selge Helstad?

– Det er det for tidlig å si noe om. Overgangsvinduet åpner om to og en halv måned, men inntil serien er ferdig, gjør vi ikke noe med spillerlogistikken.

Jeg vil ikke avskrive noen ting, for plutselig kan Thorstein være inne i varmen igjen. Han trener og leverer det han blir bedt om, sier Tor-Kristian Karlsen til HA-sporten.

– Trenger fire poeng

Ved juletider lå FC Monaco an til nedrykk, men etter at Marco Simone fikk ni nye spillere, deriblant to spisser, har det bare gått oppover.

– Vi trenger fire poeng på seks kamper for å være sikre, sier Karlsen.

Det lyktes ikke HA-sporten å få kontakt med Thorstein Helstad.

Les også

  1. Helstad tapte kampen, men vant pengepremien

Les mer om

  1. Fransk fotball