Fotball

Så glad ble Jostein (21) over å score igjen: - Jeg håpte som f... at målet skulle bli godkjent

Jostein Gundersen fikk sjansen da andre TIL-spillere ble skadet og suspendert. Den brukte han til fulle.

Jostein Gundersen (til venstre) omfavnes av Lasse Nilsen etter målet. Nummer sju, Morten Gamst Pedersen som slo pasningen er i ferd med å slutte seg til jubelen.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

Gundersen var en av Bård Floviks mest betrodde menn i vårsesongen. Han startet hele 11 kamper før Flovik ble avsatt i juni.

Etter Simo Valakari overtok har det derimot gått tråere. Før oppgjøret mot Stabæk har Gundersen kun fått en kamp, og det var i stortapet borte mot Kristiansund.

Så ble Magnar Ødegaard suspendert grunnet gule kort og Ulrik Yttergård Jenssen skadet, og da fikk 21-åringen muligheten igjen.

Les også

TIL-treneren kalte spissen inn på kontoret tirsdag. Søndag serverte Bakenga dette avgjørende øyeblikket

Måtte vente på målet

Det skulle betale seg. Midt i første omgang slo Morten Gamst Pedersen et frispark fra venstresiden. Foran mål, på cirka 12 meter ventet Gundersen som stanget ballen utagbart i en bue til venstre for Stabæks keeper.

Jostein Gundersen (til høyre) kan se ballen seile i mål bak Stabæks keeper.

Gundersen jublet hemningsløst i flere sekunder før han oppdaget at linjemannen vinket. Skulle målet virkelig bli avgjort for offside?

Etter å ha snakket med linjedommeren avgjorde hoveddommer Svein Oddvar Moen at målet skulle godkjennes, og dermed jubelfeiring nummer to på midtbanen for Gundersen. Hans første mål siden august 2016 i Eliteserien for TIL.

– Jeg bare håpte som f... at målet skulle bli godkjent. Av erfaring vet jeg at forsvarsspillere faller av litt tidligere i slike situasjoner, så jeg følte meg ganske sikker på at det ikke var offside, sier Gundersen.

– Det kjennes helt nydelig å vinne igjen. Særlig når man har vært ute i kulden en stund. Men jeg har trent veldig godt, og taklet det godt å være ute av laget, sier Gundersen.

TILs seier var den første siden 16. mai, og også da var Gundersen sentral.

– Det er alt for lenge siden, slår tromsøværingen fast.

21-åringen ble dratt fram av hovedtreneren etter kampslutt.

– Jostein spilte en sterk kamp etter å ha kommet inn, sa Simo Valakari til iTromsø.

Les også

«For en mann! Scoret på dødball slik han drømte om før kampen»

– Bedre posisjon

Gamst Pedersen slo innlegget som ble hans niende målgivende for sesongen. Noen nettsteder opererer med 10 målgivende på TILs veteran, men han er uansett best i Eliteserien.

– Jeg tror jeg har hatt 11 målgivende i Rosenborg, og da spilte jeg ikke hele sesongen engang, sier Gamst.

– Vi fortjente å lede etter førsteomgangen. Så fikk vi et jævla press på oss de første 25 minuttene av den andre, sier Gamst til iTromsø i pressesonen etter kampslutt på Nadderud.

Resultatet gjør at TIL på alle måter er med i kampen om sikker plass i Eliteserien. Sogndal ligger den siste sikre eliteserieplassen med bedre målforskjell enn Gutan.

– Resultatet gjør at vi er i en litt bedre posisjon. Vi ville opp og fram, og som i dag visste vi at Stabæk var gode og at det kunne bli litt skittent, sier Gamst.

– Vi har hatt litt marginer mot oss, men som Simo har sagt får man som man fortjener mot slutten av en sesong. Vi har fortjent å ligge der vi ligger, sier målscorer Gundersen.

Les mer om

  1. Tromsø IL