Fotball

Grorud: - Utvisningen ble avgjørende

<p>— Det gjorde vondt, sier Lars Grorud om utvisningen tre minutter etter pause.</p>

Brann VIF
 • Jørn-arne Tomasgard
 • Anders Pamer

Brann-kapteinen for dagen mener utvisningen ble avgjørende for at laget gikk på sesongens femte tap av seks mulige.

— Selvsagt ble det avgjørende for kamputfallet. Spillerne leverte en fantastisk laginnsats, og var bedre enn Vålerenga selv med bare ti spillere. Sjansen hadde i hvert fall vært større om vi hadde vært alle på banen, sier midtstopperen.

Måtte redde Korcsmár

Det var i det 48. minutt at Groruds midtstoppermakker, Zsolt Korcsmár, havnet i duell med Vålerenga-spiss Marcus Pedersen. Publikum og Brann-spillerne ropte på frispark, men ingen ting skjedde fra dommerens side. Pedersen kom seg løs og hadde fri vei til mål. Grorud forsøkte å redde situasjonen, men endte med å klippe ned Pedersen med fri bane til mål innenfor 16-meteren. Straffen så grei ut, det samme gjorde det røde kortet.

Grorud innser selv at det var liten grunn til å protestere.

— Jeg har ikke sett situasjonen selv. Men andre sier at straffen var grei, og da er det også rødt kort, sier han.

— Han var alene, jeg prøvde å stikke ut foten og gå på ballen.

- Skjønte det ble rødt

Grorud hadde det vondt da han ruslet av banen, forteller han.

— Da dommeren blåste straffe, og jeg så han tok etter kortet i brystlommen, skjønte jeg jo hvilken farge det var. Det gjorde vondt der og da, sier Tønsberg-karen.

Marcus Pedersen avviser ikke at Brann kanskje skulle hatt frispark i trekket før straffesituasjonen.

— Det kan hende. Men han dømte jo ikke. Det var fight om ballen, begge fightet. Jeg føler ikke jeg gjorde noe spesielt galt der, sier han.

Endeløs motgang

— Straffen synes jeg var riktig. Og når han var sistemann, var det også rødt kort, sier spissen som er utleid fra Vitesse Arnhem. Pedersen ble avgjørende i går med scoringen som ga 1–1, i tillegg til at han fikk Brann redusert til ti mann.

Utvisningen var ikke den første motgangen Brann opplevde i kampen. Vålerengas utlikning til 1–1 kom på unødvendig vis rett før pause. Og ikke nok med det, lagets bestemann, Rodolph Austin, sørget med en hodeløs takling for at Vålerenga fikk straffe og gikk opp i 2–1 rett før pause.

Da Grorud ble utvist bare minutter ut i annen omgang, ble det mye for et lag som har opplevd endeløst med motgang i seriestarten.

Hardtkjempende Brann

Man skulle kanskje tro Brann ville falle sammen etter å ha fått alt dette i ansiktet. Men det som skjedde var at Brann kjørte over motstanderne fra Oslo øst og skapte den ene sjansen større enn den andre. Kim Ojos avslutningsferdigheter var imidlertid ikke gode nok denne kvelden.

Grorud mener laget kan ta med seg noe positivt fra kampen, selv om det ble et surt tap.

— Vi var fantastisk godt med, selv om vi hadde kun ti mann i annen omgang. Det må vi ta med oss. Vi hadde fortjent bedre i Haugesund i forrige kamp også. Jeg synes vi presterer bedre og bedre for hver kamp, sier han.

Underholdningen var det i alle fall lite å si på, og det var nerve i kampen til siste slutt. Men nok en gang ble det null poeng. Arbeidsroen Brann-trener Rune Skarsfjord sårt trenger, kan han se langt etter.

Les også

 1. Barmen tror han bare er førstemann ut

 2. - Kan ikke huske å ha vært så misfornøyd

 3. Brann marsjerer baklengs

 4. &laquo;Korken&raquo; tar ansvaret

 5. Doddo-blogg: Lys i mørket

 6. Brann sløste bort seieren med ti mann

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien