Fotball

Drillo skjeller ut fotballtoppene

Egil Olsen er klar på at han fikk sparken.

FORSKJELLIG VIRKELIGHETSOPPFATNING: Egil Olsen og Yngve Hallén.
 • Glenn Frode Thorkildsen

Egil "Drillo" Olsen snakket ut i et intervju med TV 2 mandag kveld. Der var han tydelig på at det ikke var hans eget ønske å slutte som landslagssjef før kampen mot Slovenia:

— Det var et halvveis sjokk, og jeg fikk vel stotra fram at "jeg blir altså ikke med til Slovenia, jeg", sier Drillo om reaksjonen hans da han ble fortalt at Fotballforbundet ville satse på Per-Mathias Høgmo - aller helst så fort som mulig.

- Hadde ikke noe valg

— Jeg reagerte i etterkant på de spede forsøkene som er gjort på å antyde at dette ble gjort i all fortrolighet. Det provoserer meg at Kjetil Siem sier på tv at jeg ikke har fått sparken. Jeg hadde ikke noe valg, og er skuffet over begge to (generalsekretær Siem og fotballpresident Yngve Hallén, red.anm.).

- Jeg må vel være den første norske landslagssjefen som har fått sparken. Det er trist. Jeg ble presset ut, dette var elendig personalbehandling. Jeg fikk ingen forklaring, ikke et eneste argument. Jeg har lyst til å bruke et uttrykk som Kjetil Siem lærte meg. Han snakket om ledelse på neanderthalernivå, sier Egil Olsen.

Drillo har også sine tanker om andre i landslagsmiljøet:

— Jeg føler veldig med Ola (By Rise, assistent) og Roar (Robinson, fysioterapeut) som har blitt kasta ut på den måten. Og så Nils Johan (Semb, toppfotballsjef) da. Det ser ut som at han har lite tillit i resten av styret.

Toppfotballsjef Semb ble holdt utenfor i ansettelses- og avskjedigelsesprosessen.

Ulik virkelighetsoppfatning

Fotballpresident Yngve Hallén mener at han og Drillo har forskjellig virkelighetsoppfatning:

— Vi sa til Egil at Høgmo var ansatt fra 1. januar 2014, og la til at vi så for oss at Høgmo kunne starte på jobben allerede nå - men bare hvis det var greit for Egil. Det aksepterte han, sa Hallén til TV 2.

Les også

 1. - Helt håpløst av NFF

 2. Drillo-saken et større problem enn Island

 3. Høglis råd til NFF-toppene: - Rydd opp

 4. - Surt, men ikke bittert

 5. Drillos kone skjeller ut NFF i brev

 6. Dette er Norges nye landslagstrener

 7. Forbundsstyret reagerer på Drillo-sparkingen

 8. Forbundsstyret hadde fått nok

 9. Nekter for å ha presset Drillo ut

 10. NFF venter med Drillo-markering

 11. Høgmo: - Kunne vært en fordel med mer tid

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball