Fotball

Brann-assistent vil ikke fortsette i klubben

<p>Patrik Hansson er misfornøyd med behandlingen han har fått og vil ikke skrive ny kontrakt.</p>

Patrik Hansson (midten) skiller lag med Brann og Rune Skarsfjord (t.h).
  • Anders Pamer
  • Christer Sævig
hansson

BRANN STADION (bt.no):

Svenske Hansson har jobbet i Brann siden han kom til Bergen som spiller i 1991. Etter 21 år i Brann, har han nå takket nei til en forlengelse av kontrakten som assistenttrener.

Brann er for lengst orientert om at Hansson slutter, men har valgt ikke å offentliggjøre dette.

— Hvorfor slutter du?

- Det har vært en prosess siden i fjor høst. Jeg har mottatt et kontraktstilbud fra klubben som ikke er godt nok. Det er det ene. Dessuten er det en del andre ting som har spilt inn - blant annet har prosessen rundt disse forhandlingene vært altfor dårlig håndtert fra klubbens side.

- Hva legger du i det?

- Rune (Skarsfjord) fikk i fjor ny kontrakt frem til 2014. Da hadde det vært naturlig at vi andre i teamet fikk en lik lengde på kontrakten. Det er helt vanlig i fotballklubber. I stedet ble ingenting gjort med kontrakten, fordi vi «skulle evalueres etter denne sesongen». Hele prosessen viser at Brann har tatt meg for gitt, egentlig.

— Jeg har vært i klubben i over 20 år, da finner jeg det rart at de måtte vente med å gi meg kontrakt til jeg var evaluert. De burde vite hva jeg står for etter så lang tid.

- Har skuffet meg

Bergens Tidende kjenner til at Hansson ikke er blitt tilbudt noen form for lønnsøkning i kontraktstilbudet han nå har avslått. Dette ønsker ikke svensken å kommentere. Han ønsker ikke å dele sine tanker om klubbens veivalg videre.

- Jeg er fortsatt glad i Brann, det skulle bare mangle - jeg har vært her i 21 år. Jeg har selvfølgelig mine tanker om klubbens vei videre, men dette er noe jeg har tatt opp internt. Jeg ønsker ikke å si noe mer om dette nå, sier Hansson.

Hansson har fysisk trening som ett av sine fagfelt, men har i mange år arbeidet tett opp mot klubbens yngre spillere. Han var del av teamet som tok gull i 2007 og har arbeidet tett med klubbens hovedtrenere siden 2003. - Forlater du Brann med dårlige følelser overfor klubben?

— Jeg er glad i Brann som klubb, men jeg må kunne være ærlig og si at denne prosessen har skuffet meg. Noen ganger er det da slik at man må kunne stå for det man mener selv, og ta konsekvensene av det.

Det er ikke klart hvor Hansson nå skal arbeide, men selv er smålendingen klar på at han ønsker å jobbe videre innen fotballen. Det blir ikke i Brann, selv om han ikke er fremmed for å vende tilbake til klubben på et senere tidspunkt.

— Det finnes mange muligheter i fotballverden. Jeg ser meg om etter ny jobb, sier han.

Riisnes venter på tilbud

Hansson har operert som en av Rune Skarsfjords to assistenttrenere. Den andre er Skarsfjords sambygding Kenneth Mikkelsen, som ble håndplukket til stillingen av Skarsfjord selv. Også Skarsfjords sportslig administrative koordinator Rolf-Magne Walstad er en mann Skarsfjord har arbeidet tett sammen med tidligere.

Foruten Skarsfjord, Mikkelsen og Hansson, arbeider også keepertrener Dan Riisnes tett opp mot A-laget. Riisnes sier til BT at han ikke har mottatt noe kontraktstilbud fra Brann.

— Det siste jeg hørte var at jeg skulle få et tilbud i løpet av august, sier Riisnes.

Brann vil ikke si for mye utad om det de anser som en personalsak.

- Vi ønsker ikke å kommentere interne forhold i klubben, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen.

— Men Patrik har vært en god mann for klubben i alle disse årene. Han har vært en dyktig trener for oss, legger Brann-sjefen til.

  • Patrik Hansson er for øvrig far til Branns stortalent Emil Hansson (14), som allerede har trent med klubbens A-lag.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien