Brann skal detaljgranske finalekollapsen

<p>Rune Skarsfjord skal bruke den tiden som trengs på å finne ut hvor det gikk galt.</p>

Rune Skarsfjord etter cupfinalen. 07.11.11
  • Anders Pamer

BERGEN (bt.no): Vanligvis er det neste kamp som står i hodet på en trener dagen derpå. Det berømte fokuset skal flyttes, det som har skjedd har skjedd, tap får man ikke gjort noe med, nye arbeidsoppgaver et cetera.

Slik er det ikke nå. Cupfinalen skal analyseres, plukkes fra hverandre. Den skal granskes.

— Vi kan ikke gå videre nå. Det er for mye grums i systemet. For en gangs skyld har vi god tid før neste kamp, sier Rune Skarsfjord.

— Da skal vi finne ut hvor dette gikk galt. På et eller annet tidspunkt gikk noe helt feil. Da må jeg støtte meg til faget. Noe annet går ikke. Vi går rundt med en kaktus i magen hele gjengen. Vi føler vi har sviktet en hel by, sier han.

Mange teorier

Som de fleste vel har fått med seg, mener Skarsfjord det sviktet mentalt. Men hvorfor? Når? Det er sentrale spørsmål som må besvares før Brann er klare til å begynne oppkjøringen mot Lillestrøm-kampen. Det skorter ikke på teorier:

1. Brann dro til kamp lørdag. Aalesund dro onsdag. Kan sunnmøringene ha hatt en mer optimal forberedelse?

— Husk på at hovedgrunnen til at Aalesund tro tidlig var for å få treningstid på gress. Vi valgte å gjøre alt så likt en ordinær kamp som mulig. Da jeg ledet Haugesund i cupfinalen, dro vi til Oslo fredagen. Vi trente på en frossen bane lørdag og fikk frossen kjøttdeig til middag etterpå. Det var i hvert fall ikke optimalt. Hvis Aalesund hadde tapt, hadde man grillet dem på hvorfor de lå på et hotellrom med kompisene i fire dager først. Det blir litt etterpåklokt. Men vi skal evaluere også dette.

2. Brann-spillerne stilte til cupfinaleshow og ble hyllet av supporterne kvelden før kampen.

— Tanken var at det kunne slå godt ut og vi hadde liten lyst til å svikte supporterne. Men det skal også evalueres.

VIDEO: - Sorry Bergen:

svp://99532?view=ap

Sorry Bergen 3. Under oppvarmingen var det knapt en eneste person i rødt på Ullevaal.

Tusener av oransje fans pep og buet ut Brann mens de varmet opp. "Toget" fra Bergen kom sent, og Brann-svingene var ikke fulle før i minuttene før kampstart.

— Dette var tema på spillermøtet. Guttene ble jo buet ut da de kom inn for å varme opp, noe kan ha svitsjet i hodene deres da. Kanskje burde "toget" kommet før? Men vi kan ikke skylde på fansen for noe, og Håkon (Opdal) gjorde oss oppmerksom på dette i forkant.

4. Nervøsiteten.

— Vi så at flere var preget, men mener forberedelsene var gode. Når svitsjet det oppi hodene deres? Når ble vi preget og hva var det som preget oss? Ofte har Calle (Carl-Erik Torp) vært flink til å løse slikt for oss. Han har holdt litt i ballen, tatt et par dragninger og roet oss ned litt.

5. Selve kampplanen. Og selvsagt: Utførelsen av den.

— Planen skal gjennomgås. Det som er helt klart er at vi ble spilt mye lavere enn vi skulle. Vi gjorde enormt mange gale valg med ball, og vi skulle også ha perioder med høyt, tøft press. Lite stemte.

VIDEO: Brann-supporterne etter tapet:

svp://99534?view=ap

-Håper det blir 7 år til neste gang..

Mye å gå på

Skarsfjords sannhetskommisjon starter arbeidet umiddelbart. For det var bemerkelsesverdig hvor svake Brann var da det gjaldt.

— 1. omgangen mot Start borte ligner litt. Ellers kan jeg ikke komme på andre kamper hvor det har vært slik som dette. Vi var preget. Mye mer preget enn Aalesund, sier han.

- Du sa på pressekonferansen etter kampen at dere er best i kontringsfasen av spillet. Er det ikke på tide å utvikle andre deler av spillet?

— Jo. Det jobber vi med. Jeg bruker å dele spillet inn i fire komponenter. Egne kontringer, kontringer i mot, etablert forsvar og etablert angrep. Kontringsspillet vårt offensivt er til tider av topp klasse. Vi har forbedret oss mye fra i fjor på å demme opp for motstanderlagets kontringer.

— Vi er også helt ok i etablert forsvar - vi har utvidet repertoaret og fungerer til tider godt med både høyt og lavt press. Vi står igjen med det etablerte angrepsspillet. Der har vi mye å gå på, men dette er vanskelig for alle lag. Bare Barcelona er virkelig gode på det. I finalen var vi dårlige på det. Aalesund var mye flinkere med ballen enn oss, vi gjorde veldig mange dårlige valg.

VIDEO: Rekdal om kampen:

svp://99533?view=ap

Vi var kampklare!

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk