Fotball

Slakter egen innsats etter cupfadesen: - Fullstendig klar over at dette ikke er godt nok

Tre dager etter sesongens beste opptreden, ble Start-spillerne fortjent sendt ut av cupen. Spillerne selv slet med å forstå hvordan det kan snu så fort.

Rolf Daniel Vikstøl sier spillerne er fullstendig klar over at prestasjonen mot Sandnes Ulf ikke var bra nok. Foto: Steffen Stenersen

 • Steffen Stenersen

Sandnes Ulf — Start 3-1

— Vi er først og fremst skuffa. Vi er fullstendig klar over at dette ikke er godt nok, sier kaptein Rolf Daniel Vikstøl.

— Vi spiller oss selv ut av cupen. Vi gjør det vanskelig for oss selv ved å forære Ulf en del målsjanser, sier Start-trener Steinar Pedersen.

Det var et Start-lag med selvtillit som kom til Sandnes Idrettspark. Eliteseriekampen mot Strømsgodset søndag bar prov på at ting var på gang, selv om det ble med det ene poenget.

Så feil kunne man ta.

— Irritert og skuffet

Sandnes Ulf var bedre enn Start i alle spillets faser, og selv om Lars-Jørgen Salvesen reduserte tidlig i andre omgang, klart gjestene aldri å sette noe trykk på rogalendingene.

— Jeg er irritert og skuffet over måten vi spiller oss selv i trøbbel på. Vi visste vi møtte et sterkt hjemmelag, og at de har spillere i frontleddet som kan straffe oss hvis vi ikke er ekstremt konsentrert, sier Pedersen.

- I de første kampene denne sesongen lå dere kompakte og slapp til lite sjanser. Nå ser det verre ut igjen. Hvorfor det?

— I dag er det en cupkamp, og vinn eller forsvinn.

- Er det forskjell på det?

— Ikke i startfasen av kampen. Vi kan øve så mye struktur vi vil, men når vi gjør sånne valg som vi gjør, når vi vet det kommer høyt press med fire spillere, så skulle vi spille over deres pressledd. Det klarte vi ikke i dag.

Les også

Cupeventyret knust for Start igjen: - Vet ikke hvordan jeg skal forklare dette

— Ikke mye å ta med seg fra denne kampen

— Men det du spør om med struktur og at vi slipper til mye, i dag så kommer vi under og da blir det litt annerledes. Ulf hadde ikke vanvittig med målsjanser i første omgang. Etter hvert får de det, men jeg henger ikke denne kampen på det som går å opptre som et kollektiv, sier Steinar Pedersen.

Han la om i pausen. Tok ut en svak Tapio Heikkilä og flyttet Henrik Robstad høyere i banen for å få flere baller inn i boks.

— Det er ikke mer enn tre dager siden vi leverte en god prestasjon mot Strømsgodset. Nå handler det om å gjøre de enkle tingene fremover, sier han.

— Men det er ikke så mye å ta med seg fra denne kampen, mener Pedersen.

- Sløvhet

Ifølge Henrik Robstad var Start-spillerne klar over hvilke styrker Sandnes Ulf ville spille på, og dermed er det ekstra bittert å måtte se at de taper.

Sandnes Ulf ble for sterke for Start. Henrik Robstad sier sløvhet og innstillingen var problemet. Foto: Steffen Stenersen

— Det er surt, for det de tar oss på er det vi visste de kom med. Hadde vi vært opp på vårt beste ville vi vunnet her, sier backen. - Hvordan kan det da skje at dere taper så fortjent?

— Nei, det er vanskelig å si.

- Sløvhet?

— Sløvhet. Innstilling. Det som er greit er jo at det er de enkleste tingene å gjøre noe med. Vi følte vi var inn i en positiv retning, så skjer dette. Alt var galt i dag. Skal du vinne kamper må du ha innstilling i bunn, sier Robstad.

- Først og fremst skuffa

Start har på langt nær fått noen flying start med Steinar Pedersen som trener. Åtte kamper i serien har blitt til null seiere og fire poeng. Nå venter tøffe kamper borte mot Brann og hjemme mot serieleder Rosenborg.

— Hva som blir sagt i garderoben blir i garderoben, men vi står sammen som et lag. Vi taper sammen og vi vinner sammen. I dag blir det store avstander og vi taper mange dueller. Det var ikke slik vi hadde planlagt det, sier Gudmundur Kristjansson.

 1. Les også

  - Unnskyld, Molde!

 2. Les også

  - Sikker på at vi hadde skalpen til Strømsgodset med 11 mann

 3. Les også

  RBK-kapteinen: - Ble litt ekkelt da Nardo scoret

 4. Les også

  Viking-spillerne skammer seg over cupfiaskoen

Les mer om

 1. Fotball-NM
 2. Sandnes Ulf
 3. IK Start