Fotball

Uniteds keeperkrise og Mourinhos tøffe utfordring

Dette er hva de engelske avisene skriver om før ligastarten.

MYE LESESTOFF: De engelske avisene er proppfulle av forhåndsstoff rundt Premier League-åpningen i dag.
 • Odd Inge Aas
  Journalist

MANCHESTER (Aftenposten.no): Strålende solskinn og deilig temperatur, rammen rundt Premier League-åpningen kunne ikke vært bedre i Manchester.

Byens United-lag tar imot Tottenham til den første kampen i årets sesong, avspark på Old Trafford er 13.45. Følg Premier League-åpningen direkte her fra 13.45!

De engelske avisene er som vanlig tykke og tunge som betongklosser på en lørdag (som mannen bak kassen på bensinstasjonen tørt kommenterte: «folk her liker å føle at de får valuta for pengene»).

Aftenpostens reporter Odd Inge Aas er på plass i Manchester for å følge den engelske ligastarten.

Det gir også rom og plass for side opp og side ned om den etterlengtede ligastarten i fotball. Her er det bare å lene seg tilbake med en stor kopp kaffe lett tilgjengelig. Her er en liten gjennomgang av hva et utvalg av de største riksavisene fokuserer på:

Den vanskelige Mourinho-jobben

Oliver Kay i The Times fokuserer i sin spalte på hvor vanskelig det egentlig er for et lag å forsvare en ligatittel. I år er det Chelsea som skal gjøre et forsøk, og Kay trekker frem et ti år gammelt sitat fra Jose Mourinho da portugiseren hadde vunnet sin første ligatittel med de blå.

SKAL FORSVARE TITTELEN: José Mourinho og Chelsea.

«For å forsvare en tittel må du være bedre enn da du vant den. Det er lett å si, men vanskelig å gjøre», sa Mourinho da. Ett år senere feiret Chelsea nok en gang.Manchester United klarte det samme i 07-08— og 08-09-sesongene, men de seks siste årene har ingen engelske lag klart det.

I sitt tabelltips har Times likevel satt Chelsea øverst (foran Manchester City, Manchester United og Arsenal).

Avisen har også dratt til badebyen Bournemouth for å møte formann Jeff Mostyn. Han forteller den fascinerende historien om hvordan klubben nesten gikk konkurs ved et par anledninger, før den fantastiske eventyrreisen fra nivå fire til nivå én startet.

Les også

Nå skal badebyen endelig bli fotballby

I skyggen av cricket

The Guardian viser på sin side at det ikke bare er fotball som står i hodet på britene denne helgen, selv om det er Premier League-start.

De starter sportsseksjonen med tre sider Cricket og «The Ashes».

Davyd Hitner skriver at det nok en gang er Chelsea som er laget å slå. Han peker likevel på at det ikke har vært stille før stormen på Stamford Bridge de siste ukene. Mourinho har vært i skyttergraven allerede med meldinger i retning de gamle erkerivalene Arsène Wenger og Rafael Benítez, og Roberto Martínez – Everton-sjefen – har også sagt klart hva han mener om Chelseas jakt på John Stones.

Han tror de tilbakvendene skadeproblemene til Diego Costa, samt Petr Cechs overraskende overgang til Arsenal, er med på å gjøre den ellers så selvsikre portugiseren noe usikker før ligastarten.

Les også

Alle PL-overgangene: Ghanesisk landslagshelt til Villa

Uniteds keeperkrise

Når det gjelder Manchester Uniteds serieåpning, fokuserer Guardian på keeperproblemet som har oppstått. David De Gea har fått beskjed om at han kan få dra til Real Madrid, men kun om spanjolene betaler det United forlanger.

Det er ventet at Van Gaal ikke bruker den spanske stjernekeeperen i åpningskampen, og da kan det bli Sergio Romero eller Sam Johnstone mellom stengene.

En av de største stjernene i den kampen er for øvrig Harry Kane. I et intervju med Hytner sier han at med sin fenomenale fjorårssesong allerede har oppnådd ekstremt mye, ja nesten så mye som han ønsket å få til i løpet av en hel karriere.

Les også

Premier League-draktene: De bra, de dårlige og den beste

City lengter etter Guardiola

The Daily Telegraphs mann i nord i England, Mark Ogden, bruker også sin spalteplass på keepersituasjonen som har oppstått i og med at de Gea blir satt ut av laget.

KEEPERKRISE: Louis van Gaal dropper David de Gea i sesongåpningen.

Louis van Gaal blir sitert på at Madrid har skapt en krise for United – i og med at de ikke er villige til å betale nok for de Gea.Ogden tror 22 år gamle Johnstone får plassen i mål, til tross for at det egentlig var planen at han skulle dra på nytt lån til Preston North End.

Ogden tror at det er Ajax-keeper Jasper Cillessen som er tenkt som erstatter om de Gea forsvinner.

I en annen sak skriver Ogden at selv om Manuel Pellegrini har fått ny kontrakt som manager for Manchester City, så er det på ingen måte sikkert at det betyr at han sitter veldig trygt i stolen. Forlengelsen var bare på ett år (ut 2016-17-sesongen), og er neppe nok til å stoppe pratet om at Bayern Münchens Pep Guardiola er den City-ledelsen egentlig vil ha.

Les også

 1. LuaLua ga Brighton drømmestart på sesongen

 2. Mourinho forlenger med Chelsea: - Dette er klubben som ligger nærmest hjertet mitt

 3. Premier League-tipset: Derfor forsvarer Chelsea ligatittelen

Premier League

SVUTMP
1Chelsea86111631319
2Liverpool85302261618
3Manchester City85211631317
4Brighton & Hove Albion843185315
5Tottenham Hotspur8503912-315
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Manchester United
 4. Tottenham Hotspur FC
 5. Manchester City
 6. AFC Bournemouth
 7. Arsenal FC