Fotball

De var med på å starte RBKs Europa-eventyr for 50 år siden

Tomålsscorer Tor Kleveland og lagkaptein Kåre Rønnes spilte sentrale roller da RBK vant sin aller første europacupkamp for 50 år siden. I videoen forteller de hvordan kampen opplevdes.

  • Eirik Grønning

Tor Kleveland og Kåre Rønnes var med da RBK slo islendingene i klubbens aller første europacupkamp. Se Tor Kleveland fortelle om sine historiske scoringer (Video: Vegard Eggen)

Optimismen var stor da Rosenborg spilte sin aller første europacup-kamp for snart 50 år siden – mot samme motstander som venter torsdag kveld.

Året var 1965 og de regjerende norgesmesterne skulle delta i europacupspill for aller første gang. Angrepsspiller Tor Kleveland og midtstopper Kåre Rønnes var to av de mest dominerende spillerne på 2.divisjonslaget, som debuterte i cupvinnercupen i bortekamp mot KR Reykjavik.

Utklippsboken

— Jeg husker jeg tenkte at vi skulle ta dem lett – og det gjorde vi, humrer Kåre Rønnes i muntert passiar med tomålsscorer Tor Kleveland på Brakka nesten et halvt århundre etter 3-1-seieren på Island. Hør hva de sier om kampen i videoen øverst i saken!

Les også

  1. Advarer mot undervurdering:  - Bare i Norge vi tror det kun er fiskere på Island

  2. Dorsin tilbake i startelleveren mot Reykjavik

Les mer om

  1. Europa League
  2. KR Reykjavík
  3. Rosenborg BK