Stene-magi da Ranheim herjet med Lars Bohinens menn

Robert Stene var i fyr og flamme og scoret to på ti minutter i Ranheims storseier over Sandefjord.

STOR KVELD: Solid hjemmeseier for Ranheim over tabelltoer Sandefjord.
  • Eivind Hustad Evjen

RANHEIM — SANDEFJORD 3-0

RANHEIM ARENA: Ranheim var det desidert beste laget på banen og vant fortjent 3-0 etter to scoringer av Robert Stene og en av Mads Reginiussen.

Etter at hjemmelaget åpnet best, og fikk uttelling på to av sine første tre store målsjanser, var det oppoverbakke fra starten for bortelaget. Sandefjordingene kom seg aldri helt etter trøndernes pangstart, og fikk likeså greit enda et mål i sekken på langskudd signert en finnmarking.

Overkjøring i første omgang

Ranheim åpnet klart best og hadde et stort spillemessig overtak i åpningen. Først et skudd fra 20 meter som strøk stolpen signert Aslak Fonn Witry etter seks minutter. Så kom Torgil Gjertsen på et dribleraid to minutter etterpå og ble felt inne i sekstenmeteren, men dommeren vinket spillet videre.

To minutter etter der igjen satt den for Robert Stene og Ranheim når Fonn Witry noterte seg for assist på et innkast. Stene dro ballen med seg og satte den kontant i nettaket fra skrå vinkel inne i sekstenmeteren.

TOMÅLSSCORER: Robert Stene setter inn ett av sine to mål mot Sandefjord.

Robert Stene avsluttet deretter et drømmeangrep under hardt press i lengste hjørne. 2-0 til Ranheim etter 20 minutter.Like etterpå kom Erik Mjelde ned til linja og la et fint innlegg som traff den tidligere RBK-spilleren Kjell Rune Sellin, men ørlendingen bredsidet ballen langt utenfor. Ellers var det lite som minnet om et topplag i OBOS-ligaen for bortelaget.

Simen Sandmæl var nære på å øke ledelsen til 3-0 etter 27 minutter da han ble spilt igjennom av tomålsscorer Robert Stene, men indreløperen klarte ikke å overliste Ingvar Jonsson.

Reginiussen-perle

Lars Bohinen gjorde to endringer i pausen, uten at det umiddelbart bar frukter. Innbytter Pau Morer noterte seg for et gult kort etter en grisestygg takling på Torgil Gjertsen etter 58 minutter.

Etter en sjansefattig start på omgangen kom Sandefjord med sin største sjanse etter 62 minutter. Eirik Offenberg dro seg fri på høyrekanten og slo flatt inn mot Sellin som skyter fra rundt 18 meter. Avslutningen var god, men snek seg like utenfor Barlis lengste stolpe.

Fem minutter etterpå fikk Reginiussen ballen servert på gullfat fra en Sandefjord-spiller. Finnmarkingen limte ballen helt ned i lengste hjørne utagbart for Jonsson. 3-0 til Ranheim over serietreer Sandefjord etter 69 minutter.

Kjell Rune Sellin gikk ned i feltet etter 78 minutter, men dommer Christian Moen vinket også denne gang spillet videre. Utover dette klarte ikke bortelaget å sette noe preg på kampen, eller å mobilisere noen form for sluttspurt. Kampen endte 3-0 til Ranheim. Det gir en etterlengtet trepoenger på hjemmebane for trønderne.