Kun én av sju BBC-eksperter tror på Tottenham

Seks av sju BBC-eksperter tror Leicester vinner gullracet.

GULLSTRID: Tottenham og Leicester kjemper om Premier League-tittelen. Her er det Tottenhams storscorer Harry Kane og Leicesters forsvarsspiller Marcin Wasilewski som er i duell.
  • 100% Sport

Sju runder før slutt topper Leicester Premier League-sensasjonelt med fem poeng.

Danny Murphy, Jermaine Jenas, Chris Sutton, Mark Lawrenson, Pat Nevin og John Hartson tror alle Claudio Ranieri leder Leicester til topps.

Kun tidligere Tottenham-spiller Chris Waddle av BBC-ekspertene tror Tottenham tar igjen og passerer «revene» i innspurten.

— Hjertet mitt håper at gamleklubben min vinner, men hodet sier at Leicester vinner, sier Danny Murphy.

— Tottenham har igjen et veldig vanskelig kampprogram, men dersom de reiser til Anfield og slår Liverpool lørdag, og Leicester roter hjemme mot Southampton dagen etter, kan det hende du får et nytt tips fra meg, sier Murphy.

FLERE SAKER OM INNSPURTEN I PREMIER LEAGUE:

Les også

Özil: - Vi har rotet det til for oss selv

Les også

«Dette er pinlig for de store lagene i Premier League»

Les også

Harry Kane herjet igjen - Tottenham puster Leicester i nakken

Hardest?

Tottenham ser på papiret ut til å ha det tøffet programmet i sesonginnspurten.

— Tottenham er i en god posisjon, men de har ikke råd til å tape flere kamper, og med deres borteprogram, kan det bli vanskelig, mener Jenas.

Uten Jamie Vardy eller Riyad Mahrez, eller begge, vil de få trøbbel.

— Jeg tror ikke Leicester roter bort nok poeng til at Tottenham kan ta dem igjen. De vinner ligagullet om de vinner seks av sine sju siste kamper, men jeg tror ikke Leicester trenger det for å gå til topps, fortsetter han.

Glem status

Noen påpeker at Leicester har særdeles tøffe oppgaver borte mot Manchester United og Chelsea mot slutten av sesongen.

— Glem klubbenes status. Se på tabellen. Manchester United er helt ordinært, mens Chelsea er svakt, mens Leicester er det beste laget i ligaen og vært det hele sesongen, sier tidligere Liverpool-stopper Mark Lawrenson.

Chris Sutton, som vant ligaen med Blackburn i 1995, sier fallet alle vente på, ikke kom når det gjelder årets sensasjonslag. Skader er det eneste som kan felle Leicester, tror den tidligere storscoreren.

— Uten Jamie Vardy eller Riyad Mahrez, eller begge, vil de få trøbbel, selv om de har erstattere i Leonardo Ulloa og Shinji Okazaki.

Lagenes gjenstående kamper:

Leicester: Southampton (h), Sunderland (b), West Ham (h), Swansea (h), Manchester United (b), Everton (h), Chelsea (b).

Tottenham: Liverpool (b), Manchester United (h), Stoke (b), West Bromwich (h), Chelsea (b), Southampton (h), Newcastle (b). (©NTB)