Fotball

Engelsk skuffelse: Rotet bort ledelse på hjemmebane

Fikk smake sin egen medisin mot Nederland.

Det engelske landslaget skuffet på eget gress.

Tre dager etter snuoperasjonen mot Tyskland, var det England som fikk unngjelde mot Nederland. Jamie Vardy og de engelske løvene mistet ledelsen og tapte 1-2 mot de oransje.

Les også

Skjelbred tok et knallhardt oppgjør med norsk presse

Sammen med lagkamerat og landslagsdebutant Danny Drinkwater fikk Jamie Vardy sjansen fra start mot Nederland etter at han var sterkt delaktig i snuoperasjonen mot Tyskland.

Englands nye superspiss takket for tilliten ved å avslutte et nydelig angrep foran et ekstatisk Wembley-publikum, landslagets 100. mål under Roy Hodgson. Angrepet begynte bakfra og ble avsluttet av Leicester-spiss Vardy få meter fra nettmaskene etter flere flotte kombinasjoner. Målet kom i det 41. minutt.

Les også

Over 23.000 tomme seter da Norge slo Finland i nitrist treningskamp

Wayne Rooney var likevel ikke helt overbevist i ITV-studioet etter en svak førsteomgang.

– Jeg synes ikke tempoet var godt nok de første 30 minuttene. Vi hadde et par sjanser før målet, men vi klarte å øke tempoet, og det utgjorde forskjellen, sa den skadde Manchester United-spissen.

Et kompakt Nederland-forsvar hadde nemlig ikke hatt altfor store problemer med å holde unna for temposterke Jamie Vardy og Daniel Sturridge på topp. Etter hvilen tok gjestene kommandoen også i den andre enden av banen.

Les også

Tre spillere får to på børsen etter svak landskamp

Først utlignet Markus Henriksens lagkamerat i AZ Alkmaar, Vincent Janssen, på straffespark i sin første landskamp fra start etter en hands av Danny Rose. Deretter serverte han ballen til Luciano Narsingh. Fra skrått hold sendte sistnevnte Nederland opp i 2-1 et snaut kvarter før slutt.

Den engelske spisskonkurransen har fått mye oppmerksomhet de siste dagene, og Hodgson svarte med å sende innpå Harry Kane 20 minutter før slutt, men uten å få belønning.

Dermed var Englands første hjemmetap siden 2013 et faktum.

(©NTB)

Les også

  1. Legende tror dansk stjerne vil blomstre under Hareide

  2. Nedtur for Hareide etter dansk forsvarstabbe

  3. Kosovo vil lokke til seg norsk landslagsspiller

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Englands herrelandslag fotball