Fotball

Åsane henter finsk stortalent usett

Kommer på lån fra Molde.

Roni Peiponen, her i aksjon for HJK Helsinki mot Phillipe Coutinho og Liverpool, blir lånt ut fra Molde til Åsane.
  • Kim Bøyum

Åsane jobber hardt for å styrke stallen før overgangsvinduet stenger torsdag. Onsdag kveld ble det klart at den finske forsvarsspilleren Roni Peiponen (18) kommer på lån fra Molde. Peiponen er først og fremst tiltenkt en plass på høyrebacken, men kan også spille midtstopper.

18-åringen spiller for det finske U21-landslaget. I november ble han hentet til Molde fra HJK Helsinki, men Molde-trener Ole Gunnar Solskjær har nå funnet ut at forsvarstalentet vil ha godt av å spille på seg erfaring i 1. divisjon.

— Vi har jobbet med dette i en ukes tid. Litt tilfeldigheter gjør at vi nå får muligheten til å leie ham. Dette er innenfor vår kategori lønnsmessig, sier Åsane-trener Kjetil Knutsen.

Les også

Molde-spiller aktuell for Hødd

Peiponens avtale med bergensklubben går i første omgang frem til sommeren.

Knutsen innrømmer at han ikke har sett finnen spille.

— Vi skulle helst ha sett ham, og det finnes ingen garantier. Men dette utgjør ingen stor risiko for oss. Vi ville vært tjukke i hodet hvis vi ikke gjorde det, sier Knutsen.

- Går han rett inn i førsteelleveren?

— Alle hos oss skal konkurrere, men jeg håper at han holder et nivå som gjør at han tar 1. divisjon. Det vil være rart hvis han ikke gjør det.

En annen høyreback, danske Magnus Pedersen, har vært på prøve hos Åsane den siste tiden, men han er nå reist hjem uten kontrakt.

Åsane starter serien med hjemmekamp mot Kongsvinger søndag.

Les også

  1. Brann nektet å selge Larsen til David Nielsens danske klubb

  2. Nilsen forventer tøff kamp: - Vil være fornøyd med ett poeng

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Molde FK
  3. Åsane Fotball