Fotball

Superveteranen forstår alderskritikken, men gir blaffen

Frode Johnsen: — Landslaget er ikke en utviklingsarena, men et sted for de beste.

FIN FYR: Frode Johnsen i godt humør på landslagstreningen onsdag. Håkon Mosvold Larsen - NTB scanpix

 • Kjetil Flygind

ULLEVAAL: I ettermiddag trener det norske landslaget for siste gang før fredagens uhyre viktige VM-kvalikkamp mot Kypros på Ullevaal.

Kampen må vinnes om Norges VM-drøm skal være noe annet enn en fjern drøm. En av dem som har blitt tatt ut i troppen og som kan få en jokerrole, er Odds veteranspiss Frode Johnsen.

— 70 prosent er positive

39-åringen har imponert i eliteserien. Mannen med 33 landskamper og ti mål står med åtte mål så langt i sesongen, og hodestyrken har fått Drillo til å kalle veteranen inn i troppen.

Men kritikken haglet da det søndag kveld ble kjent at Johnsen var kalt inn. På sosiale medier, blant annet, har folk skjelt og smelt på signalene de mener uttaket av Johnsen sender til yngre spillere i Norge. Johnsen har fått med seg kritikken, men den gir han blanke blaffen i.

— Den går ikke inn på meg, nei. Jeg blir hverken såret eller forbannet. Det er jeg for gammel til. Sannsynligvis synes 70 prosent det er positivt at jeg er med, men de hører man ikke noe fra. Men jeg forstår de som er kritiske. Når folk hører at man tar ut en på 39 år blir man skeptisk med en gang, sier Frode Johnsen til aftenposten.no.

Drillo har etterlyst en spisstype som har egenskaper som skiller seg litt fra de øvrige spissene i troppen. Da er Johnsen, med sin enorme luftstyrke, nettopp en slik en.

Kan holde på i tre år til

— Blir det et kampbilde hvor vi trenger luftstyrke på topp, så er jeg en av de bedre der. Så ut fra det skjønner jeg Drillos tankegang. Men jeg skjønner kritikken. Men på landslaget er det de beste som skal spille, det er ingen utviklingsarena. Det er et sted for de beste. Kampene må vinnes, og det er kriteriene man må se på når det skal spilles landskamp, sier Johnsen.

39-åringen sier han ikke føler seg noe annerledes fysisk nå enn da han var 25 år. Hva er hemmeligheten?

— Gleden ved å spille fotball og at jeg stort sett har vært skadefri. I tillegg er jeg veldig aktiv ellers, jeg har en god blodsirkulasjon som gjør at kroppen vedlikeholder seg bra. Men jeg har ingen hemmelighet. Jeg har nok kanskje vært litt heldig med noen gener og lite skader.

- Hvor lenge er det mulig å holde på?

— Hvis lysten er der og jeg føler jeg har noe å bidra med kan jeg spille i tre år til. Men jeg tar en sesong av gangen nå. Jeg føler ikke noe behov for å se lenger frem. Jeg får ta en vurdering om neste år når høsten setter inn for fullt, så får vi se, sier Johnsen.

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  - Kunne ikke si nei da jeg fikk muligheten

 2. FOTBALL

  - Skjønner at Drillo er bekymret

 3. FOTBALL

  - Skjønner at Drillo er bekymret

 4. FOTBALL

  Treff her, gutter!

 5. FOTBALL

  Vraket Henriksen

 6. FOTBALL

  Zlatan: 41 landslagsmålNorge: 25 mål