Bjørnebye truer med treningsstopp

<p><strong>KRISTIANSAND:</strong> Start-trener Stig Inge Bjørnebye mener kunstgresset i Sørlandshallen er så ødeleggende for spillernes helse at han truer med boikott av hallen.</p><p><strong> <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte&amp;matchId=40300007&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false" target="_blank">DIREKTE HER I ETTERMIDDAG 17.30:</a></strong> <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte&amp;matchId=40300007&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false" target="_blank">Start — Aalesund</a></p>

Bjørnebye bredde
  • Arild Sandvik
Borgersen

— Vi får nye belastningsskader nesten daglig på dette underlaget. Kunstgresset i Sørlandshallen er tørt og gir ingen friksjon. Hvis ikke vi får til en vanningsordning kan vi ikke trene her mer, sier Bjørnebye.

Start-treneren bekrefter overfor Fædrelandsvennen at torsdagens økt var den siste innendørs før seriestart – i hvert fall hvis det ikke gjøres noe med hallens kunstgress.

– Fra og med neste uke trener vi trolig på kunstgresset ved Kristiansand stadion, sier han.

– Hva om det kommer snø eller is der?

– Da blir det treningsstopp. Altså alternativ trening.

VILLE AVLYSE

– Dere kommer hjem fra La Manga 3. mars, og skal etter planen trene i Kristiansand fram til dere drar på ny treningsleir i England 26. mars. Hva gjør dere disse tre ukene dersom kunstgresset i Sørlandshallen er like tørt, og det er umulig å trene ute?

– Da må vi trene alternativt. Vi kan ikke ha flere belastningsskader, så noe må skje med underlaget i hallen før vi går inn der igjen, svarer Bjørnebye.

Start-treneren ringte i går sin kollega i Aalesund, Per Joar Hansen, med forespørsel om å avlyse kveldens treningskamp. Årsaken er enkel: Per dato kan Bjørnebye knapt stille lag.

På gårsdagens svært rolige trening i Sørlandshallen var bare elleve utespillere med «for fullt», inkludert prøvespiller Orlando Fransisco Pires Junior og virus-plagede Fredrik Strømstad.

FORKORTET KAMP

Siste tilskudd på fraværslisten var i går Bjarte Lunde Aarsheim (lyske) og David Nielsen (lår), som begge angivelig skal ha fått trøbbel som følge av kunstgresset i Sørlandshallen.

Misnøyen med underlaget gjør at Bjørnebye nødig bruker noen i 90 minutter i kveld.

– Med så mange på skadelisten blir det vanskelig å rullere nok. Derfor kan det hende vi spiller en kortere kamp enn normalt, sier han.

– Hva tenker du om å ha så mange spillere ute, to og en halv måned før seriestart?

– I England er ikke oppkjøringen en gang startet så tidlig. Men det er selvsagt ikke gunstig. Jeg hadde håpet å få flere klare til Aalesund-kampen, men de fleste har trøbbel med muskler, sener og ledd, så da går det ikke, sier Bjørnebye.

Eneste unntaket blant de med belastningsskader er David Nielsen, som trolig spiller deler av kveldens oppgjør.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk