Fotball

Uavklart rundt Lund Hansen

<p>Det eneste keeperen er sikker på, er at han ikke spiller i RBK neste år.</p>

alexander lund hansen
  • Ole Kristian Sagbakken

– Jeg kan ikke si så mye om hva som skjer. Men jeg er sikker på at jeg har fotball som jobb også neste år. Og at det ikke blir i RBK, sier Alexander Lund Hansen til adressa.no

Etter flere år som ren reservekeeper har ”Lunna” siden i sommer vært tydelig på at han ønsker å være førstekeeper i framtida, og derfor er innstilt på å flytte på seg.

Ikke snakket med RBK i høst

I perioden hvor Rune Almenning Jarstein var skadet i vår sto Lund Hansen tre kamper, og er dermed seriemester. Men etter at han skjøv Jarstein ut av laget i en e-cup-kamp mot Brøndby i fjor, har han gått en del skadet – og ellers vært for ren reservekeeper å regne.

– Har du snakket med RBK-ledelsen i høst?

– Det har jeg ikke. Men de vet hva jeg ønsker. Jeg ønsker å stå kamper, sier mannen som har vært lojal mot RBK i en årrekke.

– Hva slags tilbud har du?

– Det vil jeg ikke si så mye om, svarer Lund Hansen.

Han har tilbud fra flere klubber, og er Bosman-spiller fra januar.

Usikkert om Johnsen

Situasjonen til RBKs tredje keeper, Espen Johnsen, er ikke veldig ulik Lund Hansens. Også hans kontrakt går ut etter sesongen, og heller ikke han har all verdens framtidsutsikter på Lerkendal.

– Vi skal ta en prat med Espen i løpet av høsten, så får vi se hva det ender opp med, sier sportslig leder Erik Hoftun om den saken.

Det er overveiende sannsynlig at RBK dermed mister begge de to keeperne bak Rune Almenning Jarstein når desember har blitt januar. Samtidig er AIK-keeper Daniel Örlunds navn stadig et hett navn på Brakka. Hans kontrakt i Sverige går også ut etter denne sesongen.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Rosenborg114521914517
5Strømsgodset115241720-317
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien