Fotball

Nå er han plutselig blitt Kjetil Rekdals viktigste spiller

— Jeg hadde en tøff og vanskelig start i Vålerenga, innrømmer Vålerenga-spissen.

Deshorn Brown leverte ikke varene i sin første sesong. Nå står han med fire mål på seks kamper og er blant Kjetil Rekdals viktigste spillere. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

 • Mats Slaastad Birkelund

Vålerenga tok tre viktige poeng i bunnkampen mot Start på et glissent Ullevaal søndag kveld — takket være to scoringer fra Deshorn Brown (25).

— Det var en god følelse, spesielt med tre poeng, sa Brown etter kampen.

MER OM KAMPEN:

Les også

Vålerenga slo tilbake etter skrekktapet og forlenget Starts marerittrekke

Brown satte 1-0 etter seks minutter. Ghayas Zahid spilte fram spissen, som rundet keeper og satte ballen i åpent mål.

Med to minutter igjen av kampenfikk Brown ballen på 13-14 meter. Fra skrått hold la han ballen til rette og hamret til med venstre i lengste hjørnet.

— Jeg tror slike opptredener betyr mye for ham. Den siste scoringen hadde han blåst over for noen uker siden. Nå har han blitt en av våre viktigste spillere, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

Et tøft år

Søndagens Vålerenga-helt ser omsider ut til å ha funnet målformen.

Han ble hentet inn som erstatter for Vidar Örn Kjartansson før forrige sesong. Ingen lett oppgave. Islendingen ble solgt til Kina etter 25 seriemål i debutsesongen.

Browns første VIF-sesong endte med mer beskjedne sju mål. 25-åringen måtte tåle mye kritikkfor mange forspilte sjanser.

— Det var en tøff start. Etter å ha levd i et land hvor alle snakket engelsk, forsto jeg ingenting av hva noen sa. Det var en helt annen kultur. Jeg var i Norge da jeg var 11 år, men å komme tilbake var veldig uvant. Det var en helt annen verden, sier Brown

- Vår skyld

25-åringen kom fra Colorado Rapids i mars 2015. Under tittelen "Rekdal har funnet drømmespissen" fortalte Vålerenga-treneren at han var ekstremt fornøyd med sin nye signering.

— Men det tok tid med ham. I starten var det mye fram og tilbake med landskamper og en begravelse i hjemlandet. Han klarte ikke å finne seg helt til rette i vår måte å spille fotball på.

- Så han leverte ikke helt som forvente i fjor?

— Nei, og det er like mye vår skyld. Eller, det er vår skyld. Vi var utålmodige, og han var mye inn og ut av laget, sier Rekdal.

Rekdal minner også på at Brown er en annen spisstype enn Kjartansson. Mens sistnevnte var en typisk boksspiss uten noen ekstremferdigheter, er Brown en typisk rask bakromspiss.

— Vi hentet jo han fordi han var hurtig, god til å gå i bakrom og god i lufta. Han kom også til mange sjanser for laget han spilte på. Kjartansson var en typisk boksspiss. Det er ikke Deshorn - han har ikke like bra effektivitet i avslutningene sine, forklarer Rekdal.

Brown kunne også scoret flere mot Start søndag kveld, men står uansett fire mål på sine seks første kamper denne sesongen.

— Utviklingen hans har vært veldig bra. Han er en av våre viktigste spillere nå. Det bør være mulig med tosifret for ham denne sesongen. Det forventet vi også av ham. Klarer vi å gi ham innlegg og baller i bakrom, så kommer han til å score mål jevnt og trutt, sier Rekdal.

— Jeg føler meg mye mer komfortabel nå.Jeg kjenner byen og vet hvor ting ligger. Jeg skjønner litt mer av hva som blir sagt. Spesielt når det blir snakket om fotball, sier Brown.

Bedring

Etter 0-4 for Molde trengte Kjetil Rekdal og Vålerenga en opptur i bunnkampen mot Start. Det fikk de.

— Vi var ikke veldig gode, men det beste laget over 90 minutter. Og nå har vi kommet litt i gang på hjemmebane, med seks mål på to kamper. I tillegg har vi holdt nullen i begge kamper, sier han.

Nå har Vålerenga seks poeng på de sju første kampene.

-Det er normalt sett under streken når sesongen er over, men vi vinner vi neste seriekamp (Lillestrøm borte) ser snittet litt bedre ut, sier Rekdal, før han fortsetter:

— Men nå må vi bare ta en kamp om gangen. Jeg vil ikke ha noe snakk om tabell og sånt nå. Fullt fokus på Hønefoss i cupen på onsdag. Der kan alt skje, sier han.

 1. Les også

  Rekdal skryter av Start: - Jeg liker måten de prøver å spille fotball på

 2. Les også

  22 seriekamper uten seier for Start: - Den kommer når vi er gode nok

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. IK Start

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Rekdal om hvorfor Brown først nå slår til: - Vi var for utålmodige

 2. FOTBALL

  Vålerengas toppscorer senket KFUM i historisk Oslo-derby

 3. FOTBALL

  Dramatisk avslutning: VIF og Rekdal tapte alt fem sekunder før slutt

 4. FOTBALL

  Rekdal etter nytt tap: – Vi er pinlig svake

 5. FOTBALL

  Vålerenga slo tilbake etter skrekktapet og forlenget Starts marerittrekke

 6. FOTBALL

  To Viking-perler gir Rekdal noe å tygge på