- Solskjær får sluttpakke på 30 millioner

Ole Gunnar Solskjær og Cardiff forhandler om en sluttpakke verdt 30 millioner kroner for nordmannen.

Gjennom hele onsdagen er det blitt spekulert på Ole Gunnar Solskjærs avgang som Cardiff-manager. Nå melder flere medier at avgjørelsen kommer torsdag.

OSLO/CARDIFF (Aftenposten.no): Alt tyder på at Ole Gunnar Solskjær har ledet sin siste kamp som Cardiff-manager.

Wales Online, som følger klubben tett, meldte onsdag kveld at avgjørelsen er tatt: At Solskjær ikke leder laget i bortekampen mot Derby lørdag og at han er ferdig som Cardiff-manager.

Ifølge avisen kommer Cardiff City torsdag morgen til å annonsere at Ole Gunnar Solskjær får sparken.

Også andre medier, deriblant Sky Sports, melder om nordmannens avgang som manager i klubben på nest øverste nivå i England.

Sent onsdag kveld melder Wales Online at Solskjær og Cardiffs styreformann Mehmet Dalman hele dagen har sittet i forhandlinger om en sluttpakke. Ifølge avisen skal det være snakk om 3 millioner pund for Solskjær, altså drøyt 30 millioner norske kroner.

— Vi er blitt fortalt at Bluebirds klubbeier og milliardær, Vincent Tan, og Solskjær selv, er enige om at det trengs en forandring etter tapene for Norwich og Middlesbrough. Tan er i Malaysia, men de to har snakket sammen på telefon og er enige om at Solskjær trenger nye utfordringer og Cardiff ny manager, skriver avisen.

Resignert Solskjær

Solskjær har vært under enormt press etter at laget sist lørdag rotet bort en 2-0-ledelse hjemme mot Norwich og til slutt tapte kampen 2-4. Men da Cardiff tre dager senere, tirsdag kveld, tapte hjemme for Middlesbrough, rant begeret over for klubbeier Vincent Tan. De syv første seriekampene har gitt to seire, to uavgjort, tre tap og en 17. plass på Championship-tabellen.

Les også: Tjærnås: Solskjær kan ha blitt felt av sine egne

Journalisten Chris Wathan merket en resignasjon hos Solskjær etter tirsdagens tap. Wathnan opplevde 41-åringen som en slagen mann – at han ikke slo tilbake mot kritikken, som han normalt har pleid å gjøre.

— Fansen buet på laget både til pause og etter kampen i går. Men de sto også bak laget underveis. Solskjær fikk noen tilrop hvor folk ba han om å ta grep og snu det, men det var ingen som snudde ryggen til ham. Det var heller ingen som krevde at han skulle gå. Men samtidig virker det som at mange har mistet tålmodigheten. På ulike diskusjonsfora og i sosiale medier er stemningen dårlig, og mange har allerede begynt å diskutere hvem som bør overta etter ham, sa Wathan til Aftenposten i går, samtidig som både hans avis og flere engelske medier meldte at Solskjær var i London for å diskutere sluttpakke med klubbeier og ledelse.

Kritikken fra den lokale aviskommentatoren var onsdag nådeløs mot Solskjær.

— Under Solskjærs ledelse har Cardiff City gått bakover i en faretruende hastighet, skrev sportskommentator Paul Abbandonato i Wales Online.

I kommentaren innrømmer Abbandonato at han hadde troen på nordmannen da han ble ansatt i januar.

Men så rykket Cardiff ned fra Premier League til Championship. Og etter en helt grei poengfangst i de første seriekampene på sensommeren, er det kun blitt ett poeng på de fire siste.

«Uintelligente laguttak»

Cardiff sank som et blylodd på tabellen. Og etter å ha tapt hjemme for både Norwich og Middlesbrough i løpet av tre dager, startet spekulasjonene om at Solskjær var ferdig i klubben.

— Under Solskjær fremstår Cardiff som forvirret, kaotisk og uten en anelse om hva de driver med. Slik er det fordi Solskjær hele tiden endrer på laget, noe som har ført til en mangel på kontinuitet og mønster. Dessuten har han tatt noen virkelig uintelligente laguttak, skrev Abbandonato.

Han mener Solskjær i løpet av de drøye åtte månedene i Cardiff har ødelagt for sine muligheter for noen gang å trene Manchester United.

— Da har David Moyes større sjanse for å få jobben.

Solskjærs agent Jim Solbakken svarte ikke på våre henvendelser i går.

41-åringen ledet Molde i tre år med stor suksess. Det ble to seriegull og ett cupgull før han dro til Wales og forhandlinger med Cardiff 1. nyttårsdag.

PS: I mai 2012 sa Ole Gunnar Solskjær nei til å ta over Premier League-klubben Aston Villa. Jobben gikk i stedet til Paul Lambert. Ironisk nok fikk Lambert i går forlenget kontrakten frem til 2018 ...