Fotball

Hoseth: - Det var mye følelser, for å si det mildt

Solskjær spådde at finalehelt Hoseth ville få en hovedrolle.

Magne Hoseth, i midten, jubler for cupgullet.
  • Lars Anders Vestad
Magne Hoseth setter inn 3-2 til Molde på frispark.

ULLEVAAL (RB Nett): Magne Hoseth har vært høstens store spiller for Molde, og selvfølgelig kom han i søkelyset i søndagens cupfinale på Ullevaal.

Les også

Se bildegalleri fra cupfinalen

33-åringen spilte ingen stor kamp mot erkerivalen fra Trondheim, men da han fikk muligheten på frispark elleve minutter før full tid, lot han ikke den gå bra seg.Med venstrefoten sendte han ballen i en perfekt bue over Rosenborg-muren og inn nede ved høyre stolpe. Molde-supporterne gikk fullstendig av skaftet, og hovedpersonen selv løp rett bort til benken og kastet seg rundt halsen på Ole Gunnar Solskjær.

— Jeg er litt usikker på hva jeg sa der og da, men grunnen til at jeg løp bort til ham var noe han sa i garderoben før kampen. Ole Gunnar hadde en følelse av at det var min dag, sier han - og utdyper:

— Vi hadde et møte på hotellet i forkant av kampen, og der sa Mark (Dempsey) jeg, Jo Inge (Berget) og Mattias (Moström) skulle ta dødballene. I garderoben før kampen sa imidlertid Ole Gunnar "drit i det Mark sa, du skal ta alt", sier en strålende opplagt Hoseth.

- Hun har en vilje av stål

33-åringen var naturligvis en omsvermet mann i pressesonen etter kampen. Det var hans vakre krysscoring som sikret ekstraomgangene i semifinalen mot Lillestrøm. Søndag snudde han kampen mot Rosenborg med ei vakker frisparkscoring.

Les også

Hoseth avgjorde cupfinalen med frisparkperle

Da dommer Svein Oddvar Moen blåste av kampen, trillet tårene for Magne Hoseth. Det har vært et år med store oppturer og nedturer for midtbanespilleren. Parallelt med at han spilte hovedrollen i karrierens største kamp, ligger kjæresten alvorlig kreftsyk hjemme.— Det var mye følelser, for å si det mildt. Det er tøft å snakke om det nå, og det blir enda tøffere når jeg skal ringe Monica etterpå, sier han.

— I går klarte hun nesten ikke å se på TV. Jeg snakket med henne før kampen i dag også, og hun var ikke akkurat i kjempeslag. Hun har imidlertid en vilje av stål, og kjenner jeg henne rett, så fikk hun med seg kampen, fortsetter han.

Karrierens høydepunkt

Hoseth nøler ikke et sekund med å omtale søndagens cupfinale som karrierens høydepunkt. Til tross for en høydramatiske kamp etterfulgt av euforiske jubelscener, er det ikke bare glede han kjenner på.

— Det er glede og sorg, sorg fordi Monica ikke er her. Det er mange følelser på én gang. Molde er familien min, og gjør jeg noe bra kommer følelsene. Det samme skjer når jeg gjør noe dårlig, som for eksempel straffesparket mot Basel. Da knakk jeg sammen over å ha skuffet familien min, sier han.

Les også

Tårer av glede og stolthet

Etter kampen fikk ikke Hoseth bare skryt fra sine egne. Også Rosenborg-spillerne var mektig imponerte over Moldes supermann.

— Det er stort at de hyller meg. Helt fantastisk. Det viser at de er mennesker de og, og har forståelse for hva jeg går gjennom. Det er stort, og jeg takker og setter stor pris på det, sier han.

Stolt manager

Les også

- Det er dårlig av meg, helt enkelt

Ole Gunnar Solskjær bekrefter Magne Hoseths historie fra garderoben før kampen.— Vi trente dødballer i går, og da fikk flere prøve seg. Før kampen ba jeg imidlertid Magne glemme det vi snakket om i går, og sa at han skulle ta alt, sier han.

Solskjær var naturlig nok særdeles fornøyd med å vinne sitt tredje trofé som Molde-manager, og gledet seg ekstra over måten det skjedde på.

— Jeg er utrolig stolt over at vi vant kampen med offensiv og fin fotball. Vi hang litt i tauene etter det andre målet deres, men vi slo tilbake, sier han.

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Rosenborg BK
  3. Molde FK