Fotball

Hattrick-helten Ronaldo sendte Portugal til VM

Cristiano Ronaldo kan glede seg til fotball-VM etter tre scoringer mot Sverige. Han vant stjerneduellen mot Zlatan Ibrahimovic og sikret Portugal 4-2-seier sammenlagt.

Cristiano Ronaldo.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Dramatikken toppet seg fullstendig på Friends Arena utenfor Stockholm tirsdag kveld. I det Ronaldo så ut til å ha sendt Portugal til VM, plasserte Zlatan to baller i gjestenes mål på fire minutter. Da viste Real Madrid-stjernen – naturligvis – med to flotte scoringer hvem som er sjefen av dem.

– De hadde iallfall en riktig stor stjerne som vi ikke klarte å luke bort , sa en nedslått Erik Hamrén ifølge TT.

– Når man taper ... det gjør vondt, la den svenske landslagssjefen til.

Zlatan-magi

Hans elever skal ha ros for at de aldri mistet troen på nasjonens første VM-sluttspill siden 2006. Da Ronaldo fikk sette inn 1-0 etter en kontring i det 50. minuttet, så det mørkt ut. Gjestene ledet 2-0 og hadde fordelen av bortemål.

Så snudde det nesten.

67 minutter var spilt da Kim Källström slo en presis corner inn mot Sveriges storvokste midtspiss. Zlatan var frampå med pannebrasken og skapte nytt håp.

Nye fire minutter gikk før svenskene fikk frispark i god posisjon. Kapteinen dunket ballen knallhardt og lavt i Rui Patricios høyre hjørne.

– Gjorde jobben min

Deretter var det duket for Ronaldo-show. Igjen ble Sverige straffet for å stå for høyt, og Portugal kunne kontre. Målmaskinen fra Madeira gjorde ingen feil alene med Andreas Isaksson.

To minutter senere ble «söta brors» håp knust i egen storstue. Ronaldo ble spilt fri etter en ny overgang, rundet svenskenes bakre spillere og fullførte hattricket.

– Jeg vet at Portugal trengte meg i disse kampene, og jeg viste at jeg var til stede. Jeg gjorde bare jobben min, som jeg har gjort i det siste , sa Ronaldo til portugisisk fjernsyn.

Portugal er med 4-2 klar for sitt sjette VM-sluttspill i fotball. Det er tredje mesterskap (VM og EM) på rad søreuropeerne når via omspill.

Sverige har deltatt tolv ganger i VM, senest i Tyskland for sju år siden.

Les mer om

  1. Fotball-VM
  2. Portugals herrelandslag fotball