Fotball

Derfor er Lædre Bjørdal RBK-aktuell

Fire hovedårsaker til at Rosenborg har Viking-stopperen i kikkerten.

BLIR RBK-SPILLER? Johan Lædre Bjørdal. Foto: DIGITALSPORT

 • Ole K. Sagbakken
  Ole K. Sagbakken

TRONDHEIM (adressa.no): Onsdag skrev Stavanger Afteblad at landslagsstopper Johan Lædre Bjørdal har takket nei til et lukrativt tilbud fra Viking, og stiller samtidig agent Tore Pedersen spørsmål om spilleren har vært i dialog med Rosenborg.

Alt tyder dermed på at midtstopperen er tapt for Viking, og det er ingen tvil om at dette er en mann Rosenborg har i kikkerten.

Allerede i 2003 var Lædre Bjørdal, den gang 16 år, på prøvespill i RBK. Egersund-gutten dro i stedet til Viking, og videre til Bodø/Glimt i 2006. Fra 2011-sesongen var han tilbake i Viking, og har særlig denne sesongen vært meget solid i Stavanger.

Fire årsaker

RBKs sportslige leder Erik Hoftun vil ikke kommentere overgangssaker med mediene. Men Adresseavisen vet at Hoftun er svak for Lædre Bjørdal.

Han hadde Bjørdal under sine vinger i tida i Bodø/Glimt, da han både var spillende trener og sportslig leder for klubben.

Har prøvd to ganger før

 • Dette er også en av de viktigste årsakene til at en gjenforening er aktuelt nå. Hoftun hadde nemlig følere ute både sommeren 2007 og også i 2010. Men pris, timing (hentet for eksempel Vadim Demodov og Jim Larsen i samme periode) og at Bjørdal har vært skadeutsatt (måtte opereres med astmaproblemer i 2007 og røk korsbåndet i 2008), har gjort at dette ikke har blitt noe av.

Kan bli stopper-salg

 • I dag har RBK to landslagsaktuelle stoppere, i Tore Reginiussen og Stefan Strandberg. Samtidig kan en Bjørdal-overgang i januar være god timing for Hoftun. I sommer kom det et bud fra en russisk klubb på Strandberg, og også Reginiussen har tidligere i høst fortalt at det har vært klubber på banen.

Adresseavisen vet at både tyske Hoffenheim og spanske Valencia satt på tribunen mot Haugesund sist. Disse kan ha RBK-forsvarere under lupen, og ettersom RBK solgte Tarik Elyounoussi til nettopp Hoffenheim i sommer, er det ingen tvil om at det er en link mellom Hoftuns kontor og klubbkontorene i bundesliga-klubben.

Gratis overgang

 • Den tredje årsaken er pris. Lædre Bjørdals kontrakt går ut etter sesongen, noe som betyr at han kan komme til RBK gratis i januar. Rosenborgs økonomiske situasjon (styrer mot underskudd på 15 mill.) tilsier at det ikke ligger masse frie midler til kjøp, men etter salgene av Tarik Elyounoussi og Borek Dockal sank lønnsutgiftene. Det kan dermed åpne opp for en god kontrakt til Lædre Bjørdal, ettersom det ikke er noen overgangssum involvert.

Ikke bedre klubber på banen foreløpig

 • Kvalitet, kontra interesse utenfra. Bjørdal har akkurat spilt to landskamper, og gjør seg med det mer aktuell for utenlandske klubber. Samtidig har ikke interessen så langt kommet fra noe særlig større ligaer enn den norske. I sommer bød IFK Gøteborg 1, 5 mill, som ble avvist av Viking. Brøndby og Elfsborg skal ha vært to andre klubber som har vist interesse.

Foreløpig er Lædre Bjørdal Viking-eiendom. Men etter sesongen er han gratis for andre. Da kan han fort bli å finne i Trondheim.

 1. Les også

  Nå holder det!

 2. Les også

  Lædre Bjørdal takket nei til topplønn

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK
 3. Viking FK

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Sanè på Vikings ønskeliste

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Lædre Bjørdal takket nei til topplønn

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Viking interessert i islandsk stopper

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Brann vil ha Vikings landslagsstopper

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Lædre Bjørdal usikker på fremtiden i Rosenborg

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Bjørdal: - De Lanlay takler dette