Ryland er Hordalands første Liverpool-proff

Slik er hverdagen i storklubben.

Gerrard, Coutinho, Ryland: Liverpools damer holder hus på et annet stadion enn herrene, men da Ryland ble presentert som ny spiller, fikk hun en tur inn i garderoben på Anfield.

Liverpool, Chelsea, Arsenal og Manchester City er blant lagene som skal kjempe om tittelen kommende sesong. Nei, vi snakker ikke om Premier League, men om Women's Super League. Liverpool er regjerende seriemester for andre år på rad, og før jul ble Ingrid Ryland enig med den røde stoltheten om en ettårsavtale. Etter å ha vært i storklubben i tre uker, er det ikke mye anger å spore i Austrheim-damens stemme.

Kanskje ikke så rart med tanke på omgivelsene hun nå beveger seg i. Den offisielle presentasjonen av Liverpool-damenes nye spillere fant sted på Anfield. Tirsdag denne uken var hun tilbake på den legendariske arenaen for å se ligacupoppgjøret mellom Liverpool og Chelsea. I kampprogrammet fant Ryland artikkelen "Meet the new girls", der hun selv var intervjuet og avbildet.

Stort øyeblikk: Ingrid Ryland har funnet seg godt til rette i Liverpool. Her fra da hun ble presentert på Anfield.

Likevel, Ingrid Ryland har ikke reist til Liverpool for å kunne ta stilige bilder og leve et glamorøst liv. Hun har funnet seg til rette i kollektiv med tre lagvenninner, deriblant norske Line Smørsgård, og for dem handler det aller meste om trening. Kvinnene i England følger norsk syklus på seriespillet, altså er de nå i starten av en lang oppkjøringsperiode.

Les også

Norsk landslagsspiller klar for Liverpool

Les også

Smørsgård på plass i Liverpool

Tett oppfølging

— Fra jeg kom hit har det stort sett gått i ett. Dagene er nærmest som vanlig arbeidsdager – med treninger som kan vare opptil fem og en halv time i strekk. For eksempel har vi hver dag en time med skadeforebygging før selve fotballtreningen, forteller Ryland.

Heller ikke på fritiden har hun tenkt å late seg. Målet er å fullføre en masteroppgave i endringsledelse før sommeren, i tillegg til at hun bloggerom sitt nye liv.

BLOGGEN KAN DU LESE HER.

Fra Norge er hun vant til å trene opptil to ganger om dagen ved siden av studier, og tror enda mer trening er veien å gå for å bli bedre.

— Alle spillerne er profesjonelle og vi har et stort støtteapparat som følger oss opp hele tiden, med kroppsscanninger og fysiske tester. Hver morgen må vi avlegge urinprøve for å sjekke at vi ikke er dehydrert, og før klokken ti må vi fylle ut et skjema om dagsformen vår. Vi får skreddersydde opplegg til hver enkelt, slik at vi skal kunne utvikle både sterke og svake sider.

Egen bane

Liverpool Ladies ble for noen år tilbake integrert i Liverpool Football Club, men damene holder til på Halton Stadium, der de til de største kampene trekker rundt 1500 tilskuere. Ingrid Ryland har foreløpig ikke sett noe til stjerner som Steven Gerrard, men hun har hørt rykter om at anledningen kommer.

— Spillerne fra dame- og herrelaget gjør av og til felles oppdrag for klubben, som akademitreninger og sykehusbesøk, sier Ryland.

En annen ting som er felles for klubbens to seniorlag, er at "You'll never walk alone" synges før hver hjemmekamp.

— Jeg spurte nettopp om det, og fikk det bekreftet. Nå er jeg nødt til å lære meg hele teksten, fastslår 25-åringen.

VM-ambisjoner

I laget hun er kommet til er et nytt seriegull et selvsagt mål. I tillegg skal Liverpool ut i mesterligaen, der de før jul røk ut i sekstendelsfinalen. Foreløpig ser det ut til at Ryland er tiltenkt høyrebacken, der den fleksible spilleren liker seg aller best. Trolig er det også i den posisjonen hun er aktuell for det norske landslaget som skal spille VM i Canada til sommeren.

— I det siste har jeg vært litt ute i kulden på landslaget, men jeg har selvfølgelig ambisjoner om å være med til VM. Jeg dro til Liverpool fordi jeg tror det vil utvikle meg som fotballspiller, men en annen ting er hvor mye landslagsledelsen får sett meg når jeg spiller her. Slik sett er det ikke sikkert at det er gunstig, medgir Ryland.

Likevel er hun klar på at oppholdet i England kan bli lenger enn det ene året hun foreløpig har forpliktet seg til.

— Hvis ting går bra, ser jeg ikke for meg at dette er slutt etter ett år. Hittil stortrives jeg, og må si at det frister med mer, sier Ryland.