VIF-spillerne fikk skryt etter å ha tapt

Vålerengas prestasjoner mot Strømsgodset var lenge gode. Så gode at det ikke er noen grunn til å stille spørsmål om Kjetil Rekdal er den riktige treneren?

Det ble et bittert nederlag i Drammen, men Kjetil Rekdal var svært imponert over hva flere av hans unggutter presterte mot Strømsgodset.

DRAMMEN (Aftenposten): Hvis Kjetil Rekdal skal evaluere Kjetil Rekdal, kom han godt fra kampen mot Godset – selv om 2-0-ledelse ble til 2-3-tap.

– Mange unge, talentfulle gutter ble Tippeliga-spillere i dag. Jeg er meget imponert over store deler av gjennomføringen, sa Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. Litt bitter over at utbyttet ble null for åttende gang i år, men han var ikke i nærheten av å kritisere en eneste enkeltspiller.

Aftenpostens spørsmål om effekten av å vrake kaptein Christian Grindheim til fordel for 20-åringen Herman Stengel besvarte han slik.

Les også

Ny smell for Rekdal og Vålerenga: - Brutalt å stå her med null poeng

– Det har ingen ting med denne kampen å gjøre. Christian var ikke med. Herman sto opp og gjorde en god kamp, men var helt kjørt da vi måtte ta ham ut, sier Rekdal, som understreker at det ikke er noen ting i veien for at begge kan komme på banen i 4. rundekampen hjemme mot Vidar onsdag. Men først skal Grindheim og Rekdal snakke sammen mandag.

Vålerenga nær 3–0

Vålerenga fikk en drømmestart da Deshorn Brown løp fra to sovende Godset-stoppere og gjorde 1–0 etter 19 minutter. Det var andre gang Brown var alene med Espen Bugge Pettersen, men etter fem minutter bommet han.

Da Herman Stengel gjorde 2–0 via et Godset-ben etter 27 minutter, måtte det ha smakt som pinnekjøtt julaften for Rekdal. Stengel, som ikke bare hadde overtatt plassen til Grindheim, men også kapteinsbindet hans, brakte VIF nærmere en sensasjonell seier. To VIF mål borte på 27 minutter, mens det tidligere i sesongen hadde blitt ett på fem bortekamper! Og det mot Godset, som var ubeseiret og sto med 14–3 hjemme.

Les også

Vålerenga i krise: - Vi har ikke barket sammen i slåsskamp

– Vi var gode, og vi var nær også 3–0. Da hadde kampen vært ferdig, men i annen omgang fikk vi ikke tak i ballen, oppsummerte Stengel som kommer fra Godset-landet Hokksund.

Godset snudde alt

– Vi fikk inn noen uthvilte, hadde litt smartness og noen spillere som kunne gå av folk. Balltempoet ble satt opp, og vi vant ballen høyt. Da ble det en helt annen kamp. Slik forklarte Godset trener Bjørn Petter Ingebretsen den voldsomme endringen i kampbildet etter pause.

Og for en lykke Ingebretsen hadde med byttene! Først reduserte innbytter Muhamed Keita til 1-2, så var høyreback Lars Vilsvik iskald med dragningene på femmeteren før 2–2. Og så dro innbytter Petter Vaagan Moen seg fra cornerflagget og inn langs dødlinjen før han satte inn 3–2 via Vajebah Sakor fem minutter før slutt.

– Sånne mål skal vi ikke slippe inn på dette nivået, sa Rekdal – og nærmere kritikk av eget lag kom han ikke.

Les også

Full splid i Vålerenga

Ro på Valle?

Kjetil Rekdal er en taktiker, og det kan selvfølgelig være lurt av en kritisert trener å rose laget selv om det har tapt. Det kan gi omgivelsene inntrykk av at han gjorde det meste riktig.

Men Rekdal skal ha skryt for hvordan han fikk spillerne til å nøytralisere hjemmelaget i første omgang. Tabellfireren kom bare til én brukbar sjanse. At VIF – uten Ghayas Zahid, Kjetil Wæhler og Daniel Fredheim Holm – bukket under i annen omgang skyldtes kanskje ikke Rekdals disposisjoner?

Men fullstendig ro i VIF-leiren ble det neppe.

Det har det heller aldri vært.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk