Fotball

Fransk avis hevder at Ødegaard er klar for Rennes

Leies ut fra Real Madrid. — Dette blir spennende, sier ekspert.

Martin Ødegaard skal være klar for fransk fotball. Foto: NTB scanpix

  • Roar Lyngøy
    Roar Lyngøy

Martin Ødegaard skal ha signert en låneavtale med Ligue 1-klubben Rennes, melder den franske avisen Ouest France.

17-åringen skal tilbringe ett år i den franske toppklubben, ifølge avisen.

Avtalen skal ikke inneholde en kjøpsopsjon for den norske Real Madrid-spilleren.

– Dette blir spennende. Det hadde det vært uansett hvilken klubb han hadde endt opp i, men det blir spennende å se hvordan han håndterer et utlån. Det vil kun tiden vise. Nå er det opp til Ødegaard selv å prestere på treningsfeltet og i kamper, sier fotballekspert Petter Veland til NTB.

Flere nordmenn

Rennes ble nummer åtte i den franske toppdivisjonen forrige sesong. Tidligere har Kjetil Rekdal, Alexander Tettey og Anders Konradsen spilt for Rennes, som serieåpnet borte mot Nice søndag.

Det har lenge gått rykter om at Ødegaard ville bli leid ut fra Real Madrid på grunn av manglende spilletid på toppnivå.

Ifølge Ouest France skal Real Madrid-trener Zinedine Zidane ha pushet på for Rennes, mens Ødegaard selv skal ha foretrukket et lån til Tyskland.

– Zidane har en link med rådgiveren til klubbpresidenten (Rolland Courbis) og den nåværende treneren (Christian Gourcuff), og hvis det stemmer at han har involvert seg såpass i overgangen, er det positive nyheter. Det inntrykket jeg og flere har er at Zidane er fornøyd med hva Ødegaard har prestert i løpet av halvannet år i Spania, og at de fortsatt har tro på han på langsiktig basis, mener La Liga-ekspert Veland.

– Det er nok totalinntrykket til Real og team Ødegaard som har gjort at Rennes er blitt valgt. Ser man på Bundesliga og Ligue 1 er klubbene i Tyskland bedre, og akkurat nå mener de nok at Ligue 1 er høyt nok nivå for Ødegaard. Han er fortsatt bare 17 år, men det virker logisk at de har tenkt at Rennes er riktig med tanke på at de er flinke til å gi unggutter sjansen. Og med linken til Zidane kan det være lettere med for eksempel lovnader om spilletid, forklarer Veland.

Tidenes yngste

Ødegaard ble presentert som Real-spiller 22. januar 2015. Han ble kjøpt for 35 millioner kroner fra Strømsgodset.

Midtbanespilleren fikk sin debut for A-laget mot Getafe 23. mai 2015 da han spilte 32 minutter som innbytter for Cristiano Ronaldo. Dermed ble han Reals yngste spiller gjennom tidene med sine 16 år og 157 dager.

Den tidligere Strømsgodset-spilleren har trent med førstelaget til Real Madrid, men har i hovedsak spilt kamper for reservelaget etter overgangen.

Kontrakten hans med spanjolene løper til sommeren 2018.

Les også

  1. - Martin Ødegaard leies ut til fransk klubb

  2. Zidane: - Alt kan skje med Ødegaard før vinduet stenger

  3. Martin Ødegaard blir ikke med Real Madrid til Norge likevel

  4. Spanske journalister: – Real Madrid forventer mer av Martin Ødegaard

Les mer om

  1. Fransk fotball
  2. Martin Ødegaard