Fotball

Rosenborg med festfotball i 20 minutter

Det var mer enn nok til å sende Levanger på hodet ut av cupen.

  • Christian Skare Stendal

LEVANGER-ROSENBORG 0-7

LEVANGER: Levanger håpet kanskje på sin andre storskalp på én uke hjemme på Moan, men Rosenborg var ikke i nærheten av å gå på samme smell som Brann for åtte dager siden.

For etter de første tjue minuttene onsdag kveld var cupkampen mellom Levanger og Rosenborg avgjort. Og med tre mål til i løpet av den andre omgangen ble det til slutt 7-0 til eliteserielederne på Moan.

INGEN TVIL: Rosenborg scoret syv ganger i cupduellen mot Levanger og avanserte enkelt til 4.-runde i NM.

SjansebonanzaFør fem minutter var spilt satt den første i nettet. Pål André Helland fant Jonas Svensson på en overlap. Nordtrønderen rakk ballen før den gikk over dødlinjen, og la strålende inn til Tomas Malec på bakerste stolpe. Han headet kontrollert tilbake i feltet, der Emil Nielsen sto og ekspederte ballen i mål på enkleste vis.

Like etter fikk Rosenborg en trippelsjanse med Malec, Liam Henderson og Ole Selnæs, men en meget sterk Ola Rygg hindret ny scoring.

Det maktet han ikke etter ni minutter, da Emil Nielsen rev seg løs på venstresiden. Han dro seg ned til dødlinjen, før han la ut til Pål André Helland som kom i stor fart inn i feltet. Avslutningen hans var utagbar for Rygg, og Rosenborg gikk opp til 2-0. 3-0 kom før kvarteret. Denne gangen var Mike Jensen arkitekten, da han utfordret Levanger-forsvaret og kom seg løs. Rygg måtte gi retur på avslutningen, og Malec fikk en enkel jobb med å score sitt første for dagen.

Les også

Aalesund, Lillestrøm og Strømsgodset ute av cupen

Tunnel på Helland

Fem minutter senere fikk han sitt andre for dagen. Pål André Helland, som ble slått tunnel på av Levangers Adrià Mateo López tidligere i kampen, trakk seg inn i feltet og var i posisjon til å avslutte selv. Muligens (trolig ikke) hadde selvtilliten fått seg en liten knekk etter tunnelen, for i stedet for å skyte selv la Helland ballen ut til Malec. Slovaken satte venstrefoten til, og scoret sikkert.

Etter tjue minutter med festfotball ble det etter hvert langt roligere. Rosenborg gjorde ikke mer enn strengt nødvendig. Levanger – på sin side – skjerpet presset på ballfører. Dermed ble også resten av omgangen jevnspilt.

Hat trick-helter

Den andre omgangen var ikke for et fyrverkeri å regne. Ikke før timen ble passert skjedde det noe. Da økte Rosenborg til 5-0. Pål André Helland trakk seg innover fra sin vante høyrekantposisjon, og fyrte løs med venstrelabben. Skuddet gikk langs bakken og inn i det nærmeste hjørnet bak keeper Rygg.

Med sitt andre mål for dagen kunne kanskje Helland legge tunnelen bak seg.

Høyrekanten var involvert også i 6-0. Han skaffet Rosenborg straffespark kvarteret før full tid, og Tomas Malec fikk muligheten fra straffefeltet. Han var dønn sikker, sendte Rygg i feil hjørne, og satte inn sitt tredje mål.

Helland ga seg ikke med det. Han skaffet Rosenborgs andre straffespark ti minutter før full tid, og denne gangen tok han det selv.

Han var minst like sikker som Malec – og ble også han tremålsscorer.

Dermed er Rosenborg trygt videre til fjerde runde i cupen.

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Levanger FK
  3. Rosenborg BK