TIL byttet spiss fire ganger i storseier

Magnus Andersen scoret to da TILs unggutter markerte seg i 5-0-seieren over TUIL.

Magnus Andersen i aksjon mot TUIL i Bardufoss.

Bardufoss (iTromsø): Runar Espejord var egentlig tiltenkt å starte treningkampen på Bardufoss, men da oppgjøret ble sparket i gang var det Marcus Hansson som var TILs spiss fordi Espejord hadde en føling med en skade i låret på oppvarmingen.

Det ble ellers gjort en rekke endringer fra TILs 3-1-seier mot Finnsnes fredag ettermiddag. Tanken fra trenerteamet var at alle 22 spillerne skulle få en kamp hver.

Back-mål

TIL sto høyt fra start mot et TUIL-lag som manglet flere sentrale spillere, uten å lykkes. Det var derimot TUILs midtbane med Lars Henrik Andreassen. Mathias Johnsen og Tomas Kristoffersen som tok mest tak det første kvarteret.

Sistnevnte slo et innlegg som traff hodet til Håkon Kjæve etter 14 minutter. Headingen gikk utenfor.Noen minutter senere gikk Elias Skogvoll på et raid fra venstrebacken. Det endte i en stor mulighet der både han og Hansson burde scoret.

Etter drøye halvtimen slo Kristin Freyr Sigurdsson et innlegg som havnet ut til Skogvoll på 22 meter. Skuddet gikk via en TUIL-spiller og i mål til 1-0 for TIL. Resten av omgangen var preget av to lag som ville mye, men ikke klarte å omsette det i tellende resultat.

Byttet hele laget

TIL byttet for øvrig Hansson som spiss ut etter 25 minutter og satt på Christian Landu-Landu i angrepet.

Han fikk spille ut omgangen før unggutten Jostein Gundersen ble satt inn etter pausen. Landu-Landu kom inn igjen på midtbanen senere i oppgjøret.Fem minutter ut i andre omgang tok unggutten Peter Aas med seg ballen i en voldsom fart, og slo et innlegg som Magnus Andersen kunne sette i åpent mål til 2-0. En flott prestasjon av debutant Aas.TUIL byttet ut hele laget etter drøye timen og satt på i all hovedsak juniorspillere, noe som absolutt skulle preget resten av oppgjøret.Halvveis ut i omgangen byttet spiss Gundersen posisjon med Patrik Braaten, og dermed det fjerde spissbyttet for dagen for Gutan.

Prøvespiller Sigurdsson noterte seg for sin andre målgivende etter 75 minutter da Landu-Landu scoret til 3-0, men var totalt sett rimelig usynlig i store deler av oppgjøret da TUIL stilte med sitt sterkeste lag.

Kort tid etter la Skogvoll inn til Gundersen som scoret TILs fjerde mål for dagen. Rett før slutt scoret Andersen sitt andre mål for dagen på pasning av Sigurdsson mot et ungt TUIL-lag.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk