Fotball

Her kommer Deila fra lang alvorsprat med VIF-spillerne

Vålerenga hadde ballen, dominerte i lange perioder, men hadde bare to målsjanser. Da tok Deila en ekstra lang prat i garderoben.

Her har Ronny Deila akkurat avsluttet alvorspraten i VIF-garderoben. Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

 • Kurt B. M. Haugli
  Kurt B. M. Haugli
  Aftenposten

VALLE: Da Vålerengas spillere og trener Ronny Deila kom ut for å møte mediene, var Haugesund allerede godt på vei hjemover. Vålerenga-treneren var ikke helt fornøyd med det han hadde sett fra sin utkikkspost på Intility Arena.

Dermed ble det et aldri så lite allmøte for lukket garderobedør før mediene fikk lov til å snakke med spillere og trener.

– Det er ikke noe dramatikk i dette. Vi prater sammen etter hver eneste kamp. I dag var det viktig å få snakket ut ettersom vi har ny kamp allerede onsdag. Det var viktig å bli ferdig med det og gå videre, sa Ronny Deila.

 • Les mer om kampen her: Deilas spissbytte reddet dagen.

Ingen oppvask

Han gjorde det helt klart at her var det ikke snakk om noe oppvaskmøte.

– Vi snakket om at vi ikke skaper ikke nok i dag. Det går for sent, og vi klarer ikke å flytte den ballen fort nok inn i feltet. Alle er enige om at vi får med oss 2–2 uten å være på vårt beste. Det sier litt om potensialet i laget, sa Deila da han til slutt dukket opp med et avvæpnende smil.

Keeper Adam Larsen Kwarasay forteller dette om tema for den lange garderobepraten.

– Det er klart at når vi ikke skaper mer enn to sjanser i løpet av 90 minutter, så har vi litt å snakke om, sa keeperen som måtte se to mål gå inn.

Felipe Carvalho scoret et fantastisk mål for Vålerenga søndag. Men VIF skapte ikke nok, ifølge trener Ronny Deila. Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Bytte som berget poeng

Haugesund hadde ledelsen to ganger i kampen, men et smått genialt bytte hvor Ronny Deila satte inn Peter Godly Michael som makker til Sam Johnson på topp, viste seg å være nøkkelen. Michael scoret utligningsmålet like etter han kom inn på banen.

«Coaching i verdensklasse» ville kanskje en tidligere Vålerenga-trener ha kalt akkurat det spillerbyttet.

– Jeg følte det ikke sånn, sier han og ler før han legger til:

– Det er deilig å ha folk på benken som kan komme inn og endre på kampen. Det har skjedd flere ganger i år. Det er spesielt, og det ser ut som om innbytterne har mer trøkk i seg enn de som starter.

Vålerengas trener Ronny Deila brukte ekstra lang tid på allmøte i garderoben etter kampen. I forkant Vålerengas Chidera Ejuke og Haugesunds David Akintola. Foto: Audun Braastad, NTB scanpix

Midtstopperens susende langskudd

Det første målet til Vålerenga var det midtstopper Felipe Carvalho som sto for. Han brøt selv en dårlig Haugesund-pasning på midten avanserte opp mot Haugesunds mål. På 25–30 meters hold anså han pasningsmulighetene for å være såpass dårlige at han ladet. Skuddet gikk i mål.

Heller ikke den uruguayanske midtstopperen synes det var merkelig.

– Vi var selvfølgelig skuffet over at vi ikke fikk mer til i denne kampen. Det snakket vi om. Vi ønsker å prestere bedre. Men det er jo naturlig at vi snakker sammen etter kampen. Vi er jo et lag, vi er familie, sa han til Aftenposten etterpå.

Les mer om

 1. Vålerenga Fotball
 2. Eliteserien
 3. Ronny Deila

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Deilas spissbytte reddet dagen for Vålerenga

 2. MENINGER

  Bare vent til neste år, sier de i Vålerenga. Det har vi hørt siden 2012.

 3. FOTBALL

  Rasende Deila: – Hvis jeg ikke har noe effekt på dette her, må jeg finne på noe annet

 4. FOTBALL

  «Hylekoret får holde på. Vi vet hva vi driver med.»

 5. FOTBALL

  Vålerenga knust av Sarpsborg: – Vi har ingen unnskyldninger

 6. FOTBALL

  Deila skjelte ut spillerne etter cupfadesen. Så gjennomførte han en «omstart»