Fotball

Høiland bøtelagt for å «urinere på motspiller»

<p>Domsutvalget likte dårlig den obskøne gesten.</p>

høiland body
  • Olav Rege Olsen

Sandnes Ulf-spiller Tommy Høiland har fått 7 500 kroner i bot etter at han simulerte urinering i kvalikkampen mot Ull/Kisa.

Det var i returoppgjøret mot Ull/Kisa Sandnes Ulf-spilleren gjorde de obskøne bevegelsene mot spillere på motstanderlaget.

Høiland hadde akkurat blitt felt og skaffet straffespark til hjemmelaget da spissen bestemte seg for å håne 1. divisjonslaget med hånden foran shortsen og tydelige ”pisse på-bevegelser”.

«NFFs påtalenemnd oversendte anmeldelse til doms— og sanksjonsutvalget vedrørende Tommy Høiland, grunnet hans opptreden under andre kvalifiseringskamp til Tippeligaen mellom Sandnes Ulf og Ull/Kisa 24. november 2012. Utvalget finner det bevist at Høiland har forholdt seg som beskrevet i anmeldelsen, på bakgrunn av foreliggende dokumentasjon samt at Høiland har erkjent handlingen gjennom klubbens uttalelse 4. desember», skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Boten må Høiland finne penger til i sin egen lommebok, klubben bidrar ikke.

La skylden på motspiller

Etter oppgjøret forklarte Høiland episoden med at han var kraftig provosert over oppførselen til venstreback Tom Kristoffersen.

- Kristoffersen var etter meg hele tiden. Han forsøkte å skade meg flere ganger, i tillegg kalte ham meg en drittunge, sa Høiland.

Ikke lenge etterpå ble Høiland tatt av banen med skade. Han gikk rett i garderoben og la ut meldingen ”ikkje lett å bli pissa på” på twitter.

Nå har doms- og sanksjonsutvalget hos Fotballforbundet bestemt at handlingen fortjener en straff.

«Det legges til grunn at Høiland gjorde en obskøn gest i form av å simulere urinering foran en spiller hos motstanderlaget. Utvalget viser i særlig grad til at Høiland spiller på Eliteserie-nivå og kan være en rollemodell for yngre spillere, og at det må kunne forventes at spillere på dette nivå er seg bevisst dette ansvaret og opptrer på en profesjonell måte.»

Utvalget skriver videre at de legger i formidlende retning noe vekt på at Høiland ble utsatt for provokasjoner av Kristoffersen i forkant av handlingen.

Les også

  1. Dette kan koste Høiland 7500 kroner

  2. Ingen Høiland-avgjørelse ennå

  3. Høiland kan bli anmeldt av NFF

  4. Høiland i fokus etter obskøne bevegelser

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien