Forren: - Jeg passer godt mot Sveits

Vegard Forren har lagt skuffelsen over Kypros-vrakingen bak seg, og håper å ha vunnet den jevne stopperkampen.

Vegard Forren, her sammen med Magnus Wolff Eikrem, håper på en startplass mot Sveits.
  • Daniel Røed-Johansen

ULLEVAAL (aftenposten.no): Den største overraskelsen i Drillos laguttak til Kypros-kampen fredag var valget av Johan Lædre Bjørdal som Brede Hangelands makker i midtforsvaret.

Det var ventet at mer landslagsrutinerte Vegard Forren ville få sjansen.

— Jeg var skuffet. Jeg hadde et håp om å få starte med hensyn til hva jeg har prestert etter jeg kom tilbake til Molde og ikke minst tidligere på landslaget. Men det er Egil som tar ut laget og de 11 han føler er best der og da. Dessverre var jeg ikke en av dem, og det må jeg bare akseptere, sier Forren til aftenposten.no.

Nå håper Forren at han har greid å vinne tilbake plassen før kveldens Sveits-kamp. Også Fredrik Semb Berge er et alternativ, men Odd-spilleren har slitt med en forkjølelse og ikke trent normalt.

— Jeg tror det er veldig jevnt, som det er om mange andre plasser. Det er mange gode, jevne spillere i troppen. Egil må gå for magefølelsen, så får jeg se om jeg er en av de 11 han har troen på at kan være med og ta tre poeng, sier Forren.

- Bra Hangeland-samarbeid

Drillo hevdet mandag at han kun var sikker på fem-seks plasser. Forren tror prestasjoner på trening kan bli mer avgjørende enn normalt.

— Det er godt mulig. Han gikk vel ut før Kypros og sa at noen hadde vært positive på trening, så det gjorde vel kanskje utslaget på stopperplass. Johan var frisk i hvert fall i den defensive delen av spillet, sier Forren.

- Mener du at du spilte deg ut av laget på trening?

— Nei... Jeg synes uansett det blir feil å gå ut fra to-tre treninger. De vet hva jeg er god for, og at det er stor forskjell på kampmodus og trening.

Forren er klar på at han kan bidra mot Sveits.

- Jeg vet at jeg har et godt samarbeid med Brede, og at vi har fungert godt sammen tidligere. Jeg har mye å bidra med. Jeg er ganske trygg på at jeg kunne bidratt både defensivt og offensivt mot Sveits, sier Forren, og fortsetter:

— Det er også 11 mann som spilte for tre-fire dager siden, og det er også en ting å ta med i betraktningen. Spillere som var nærme mot Kypros får kanskje sjansen nå. Nå fungerte det bra mellom Johan og Brede forrige kamp, men vi møter et helt annet lag. Vi får se om han ønsker friske bein eller om han tenker annerledes.

Dødballfaktoren

Også før Kypros-kampen uttalte Forren at det var en type kamp som ville passe hans kvaliteter godt.

- Jeg sa at jeg trodde jeg passet godt mot Kypros, men vil også gjøre det mot Sveits hvor vi vil forsvare oss mye, men også måtte styre en del. Jeg kan bidra defensivt bra i rammen, og offensivt som jeg liker. Vi skapte også mye på dødballer mot dem borte, og det er ingen grunn til å tro at vi ikke skal klare det hjemme, sier Forren.

Drillo har uttalt at dødballer er noe det fokuseres på før kampen mot Sveits. Både søndag og mandag var deler av treningsøkten dedikert til dødballterping. Forren vil ikke spekulere på hvor avgjørende den faktoren vil være for laguttaket, og understreker at Bjørdal viste luftstyrke mot Kypros, men tror dødballer generelt kan bli avgjørende.

— Mot Sveits borte fikk jeg tre-fire sjanser jeg fikk avsluttet godt på. Det er gode muligheter for at de sjansene dukker opp igjen nå. Vi vet at vi er sterke på dødballer og må forsøke å utnytte det. Vi håper å gjøre dem litt urolige, sier Forren.

— Vi har mange bra hodespillere. Generelt med tanke på laget og mulighetene for å slå Sveits, er det en av de tingene vi kan score på, mener Bjørdal.

Forventer tøff kamp

Han er fornøyd med egen prestasjon i landslagsdebuten fredag.

- Det er tre stoppere som kjemper om én plass, og vi får se hvem Egil velger. Jeg synes det gikk bra mot Kypros, men Egil er sikkert usikker både på den plassen og mange andre inn mot denne kampen , sier Bjørdal til aftenposten.no.

Han påpeker at prestasjonene må opp ett hakk fra Kypros-kampen.

— Jeg forventer en tøffere kamp enn mot Kypros. Vi må opp i prestasjonen og bygge videre på det som gikk bra mot Kypros, og så får vi se hvordan det går. Men jeg har veldig stor tro på at vi kan vinne denne kampen, sier Bjørdal.

Forren var med da det ble 1-1 i Bern i fjor høst.

— Det blir en tøff kamp. Det er gruppelederen som kommer. Vi gjorde en god bortekamp mot dem sist og vet at det er et lag vi skal slå, så vi er veldig positive i troen på tre poeng, sier Forren.