Fotball

Her er Rekdals førjulsgaver til fansen

Vålerenga presenterte to nye spillere, en ny trener og seks kontraktsforlengelser på Ullevaal.

 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind

ULLEVAAL (aftenposten.no): Møterommet Vålerenga disponerte på Ullevaal da de fredag innkalte til pressekonferanse, var nesten for lite. Det var ikke stoler til alle. Det er ikke daglig kost for Vålerenga. Det måtte kjøres to forestillinger for å få presentert alle.

Men så var det også mange nyheter å presentere:

Selv har trener Kjetil Rekdal skrevet ny fireårskontrakt med klubben han har trent de to siste sesongene. Avtalen har vært klar lenge, men av praktiske årsaker har ikke kontrakten, sammen med alle de andre, kunne blitt presentert før i går.

Med seg får Kjetil Rekdal Morten Tandberg som assistent. Han ledet Bærum til 5. plass i 1. divisjon i år, og var kun en vill playoff-kamp mot Mjøndalen fra å spille om eliteseriekontrakt mot Brann. Tandberg har signert en treårskontrakt med Vålerenga.

Wæhler returnerer

Kjetil Wæhler kommer tilbake til Vålerenga, ti år etter at han sammen med Erik «Panzer» Hagen dannet stopperpar i samme klubb – under samme trener. Wæhler kommer fra IFK Göteborg. 38-åringen er topp motivert og har signert en ettårskontrakt.

Les også

Dette er Vålerengas nye superduo

Kjetil Wæhler, her fra en landskamp mot Makedonia på Ullevaal i fjor, blir igjen å se i Vålerenga.

Jonatan Tollås var også på plass fredag. Midtstopperen har etter åtte år i Aalesund fulgt etter Rekdal til Oslo og VIF. Han har skrevet under på en treårskontrakt og vil i likhet med Wæhler tilføre duellkraft, fart og økt konkurranse om plassene i Vålerengas forsvar.Som Aftenposten kunne fortelle i går har også Simon Larsen og keeper Michael Langer også forlenget med klubben. Larsen for to år, Langer for ett år. I tillegg er Morten Berre og VIF så å si enige om en ny ettårskontrakt for 39-åringen.

Toppscoreren forlenger

Vidar Örn Kjartansson har fått en ny fireårskontrakt med VIF. Etter 25 seriemål og en kanonsesong har han fått adskillig bedre betingelser. Han hadde opprinnelig to år igjen av sin kontrakt med Vålerenga, men har skrevet på for ytterligere to år.

En av årets unge kometer i eliteserien, Ghayas Zahid, har signert en ny kontrakt på tre og et halvt år. Han hadde ett år igjen av sin nåværende kontrakt. Unggutten har sammen med Örn Kjartansson vært offensiv briljant for Vålerenga i år og har vært svært sentral i den sportslige oppturen sammenlignet med i fjor.

Rasmus Lindkvist, hurtigtoget fra Sverige, har også forlenget med VIF. Han har slitt med skader i høst og ikke fått bidratt i like stor grad som tidligere i sesongen. Han er også blitt operert i nesen etter å ha slitt med luftveisproblemer.

I sum blir dette to nye spillere presentert, en ny trener og seks kontraktsforlengelser. Og alt er innenfor de nye økonomiske rammene som Vålerenga starter 2015 med. Wæhler og Tollås kommer begge gratis fra sine klubber.

 1. Les også

  VIF-leder: - Helt avgjørende for oss med ny Trøim-avtale

 2. Les også

  Rekdal forlenger med Vålerenga

 3. Les også

  Vålerenga kutter budsjettet med nesten 50 millioner

 4. Les også

  VIF tause om ny Rekdal-kontrakt

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm17114232151737
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball