Fotball

Fortuna vil sette europa-rekord i tilskuere

<p>Fortunas snitt i dag: 338 tilskuere. Europarekorden: 9416.</p>

Helgaprat med Fortunas nye styreleder - Ane Guro Skaare.
  • Jarle Mordal

Vi trodde hun fleipet med oss, men Ane Guro Skaare-Rekdal mener å bli trodd på at de ønsker å fylle opp Color Line stadion med publikummere lørdag. Da avslutter Fortuna sin debutsesong i Toppserien med kamp mot Team Strømmen.

Sportslig har Fortunas opptreden blant landets beste vært en fiasko.

Ingen seire og kun tre små poeng er sanket inn på 21 seriekamper. Blant annet har Fortuna tapt samtlige bortekamper.

9416 tilskuere

— Vi ønsker å snu nedrykket til noe positivt. Derfor kom noen opp med en idé om å sette europarekord i antall tilskuere på en seriekamp. Rekorden som gjelder er fra kampen mellom Linkøping og Umeå i Sverige og lyder på 9416 tilskuere. Siden Color Line Stadion har plass til drøye 10.700 så kan rekorden falle lørdag, sier Skaare-Rekdal.

- Men det er jo fullstendig utopi å tro at 10.000 tilskuere kommer på en Toppseriekamp for damer i Norge?

— Hadde vi ikke trodd det var mulig ville det gi feil signaleffekt foran stuntet vårt, sier Fortunas leder.

Som kan fortelle at hele klubben står bak rekordforsøket.

— Vi samarbeider med en rekke aktører for å spre budskapet om rekordforsøket. Ikke minst har vi fått en rekke flotte premier som blir trukket straks kampen er ferdigspilt. Blant annet jeg kan nevne et herre- eller dameur til en verdi av 10.000 kroner går til den som slår en golfball nærmest en pinne med utslag fra midtstreken. Dessuten har vi turer til Kiel, hotellweekender og ikke minst en tur med en supplybåt til en av plattformen i Nordsjøen. Sistnevnte tur er sponset av Farstad Shipping, forteller Skaare-Rekdal.

(Artikkelen fortsetter)

AMBISIØST: Fortuna har et snitt på 338 så langt denne sesongen. Nå har de tro på nærmere 10 000.

Deler ut "flyers"

— Våre spillere skal promotere kampen på alle shoppingsentra rundt om i byen og på Moa ved å dele ut såkalte "flyers". Dessuten henger vi opp plakater overalt, og vi samarbeider med en rekke aktører i media, forteller en oppriktig engasjert Fortuna-leder videre.

- Men holder det ikke å ta norgesrekorden?

— Det er for lite ambisiøst, sier Fortunas leder og sikter til 1321 tilskuere som kom på Stabæk-Røa i årets første serierunde.

Det er gjeldende tilskuerrekord for Toppserien i fotball.

I cupen er finalen for damer populær, ikke minst i år siden den for første gang spilles innendørs.

Dagen før herrefinalen mellom AaFK og Molde skal Røa og Team Strømmen møtes i Telenor Arena på Fornebu.

Det er nettopp Team Strømmen Fortuna skal spille mot i sin siste seriekamp i Toppserien på en stund, lørdag på Color Line stadion.

Tilbake i 2011

— Vi er tilbake i Toppserien i 2011, sier Skaare-Rekdal med stor sikkerhet.

— De fleste av spillerne beholder vi og nå vet alle hva som kreves i Toppserien. Vi har alle lært mye av årets sesong, sier Ane Guro Skaare-Rekdal.

Og håper at sesongen ikke bare avsluttes med fullsatte tribuner og ny europarekord. Men at Fortuna også sikrer seg årets første seier.

PS! Fortunas tilskuersnitt i år er på 338. Det er bare Stabæk som kan vise til bedre snitt med 527 for kampene på Nadderud stadion.

Les mer om

  1. Kvinnefotball