Fotball

- Riktig å gi Diomande sjansen nå

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er glad Adama Diomande storspiller i Stabæk. Det gjør landslaget mindre sårbart for skader.

svp://100905?view=ap
  • Kjetil Flygind

VIDEO: Se intervju med landslagssjefen i vinduet ovenfor

ULLEVAAL STADION: Ikke overraskende ble Stabæks Adama Diomande tatt ut i landslagstroppen til kampene mot Sverige (privatkamp, 8. juni) og Aserbajdsjan (EM-kvalikkamp, 12. juni) da landslagssjef Per-Mathias Høgmo offentliggjorde troppen på Ullevaal.

Diomande har imponert for laget som ligger på 2.-plass på tabellen, og står med åtte seriemål på sesongens ti første kamper.

Høgmo liker det han har sett av Diomande så langt i sesongen.

ta576e03.jpg

— Jeg har fulgt ham selv, og gleder meg over at han har vist kvalitet i mange kamper på rad. Og han er en spillertype vi ikke har hat for mange av på landslaget. Spesielt når Joshua King har vært ute med skade. Det skal bli gøy å stifte bekjentskap med han, og han er veldig motivert for å spille for Norge, sier Høgmo.

Glad i Diomandes fysikk

Og slik beskriver landslagssjefen Stabæks nummer 10:

— Han er gjennombruddssterk, hardtarbeidene, han scorer mål - både etter innlegg og han kan også dra seg gjennom i midten av banen. Vi har vært tydelige på at det var helt riktig å gi ham sjansen nå. Hvor langt han kan nå gjenstår å se. Men han har vært god i Tippeligaen, så får vi se om han kan ta det neste steget. Jeg er veldig glad for å få inn en ny spiller med fysikk. Vi har manglet det litt i det siste, så han kompletterer troppen.

Mandag møttes nummer en og to på tabellen i serien da Rosenborg gjestet Nadderud. Diomande scoret ett mål i RBKS 3-2-seier. Mens gjestenes toppscorer Alexander Søderlund scoret to. RBK-spissen har nettet 12 ganger til nå i sesongen.

Blomstret etter Minsk-exit

Etter en sesong i Dinamo Minsk, ble han hentet til Stabæk rett før sesongen startet. Høgmo innrømmer at hverken han eller andre i NFF fulgte spesielt godt med på Diomandes prestasjoner i den hviterussiske hovedstaden.

— Det var først da han kom tilbake til Norge at vi begynte å følge me dpå han. Han var mye plaget med skader mens han var i Strømsgodset, spillet hans fikk liksom ikke satt seg helt. Men nå har han blomstret. Det gjelder for både han og Søderlund. Begge er i gode utviklingsmiljøer, sier Høgmo, som vil teste ut muligheten for å bruke begge to på banen samtidig mot Aserbajdsjan.

— Sverige-kampen blir viktig for å få testet ut ting. Så skal vi komponere en ellevere som er mest mulig slagkraftig mot Aserbajdsjan, sier Høgmo til Aftenposten.

— Med Diomande inne gir det oss større bredde i frontleddet, det er noe jeg har savnet litt, legger Høgmo til.

- Jeg fortjener det

Til VG sier Diomande selv at han synes det er fortjent at han nå fikk sjansen for Norge. Etter å ha bestemt seg for hvilket land han ville spille for. «Dio» har nemlig dobbelt statsborgerskap, og kunne velge mellom Norge og Elfenbenskysten.

— Jeg har ikke snakket med landslagsledelsen selv og visste ingenting, men jeg ble ikke overrasket. Jeg har gjort det bra hittil i sesongen og fortjener det. Nå skal jeg vise meg fra min beste side på treningene og gripe sjansen hvis jeg får spilletid, sier Diomande til avisen.

Les også

  1. Høgmo: - Gleder meg til å se Diomande på samling

  2. Stabæk-stjernen kan vrake Norge: - Bestemmer meg ikke før Høgmo ringer

  3. - Er forberedt på Søderlund-bud

svp://100905?view=ap

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Adama Diomande
  3. Stabæk Fotball