Ryggraden tilbake hos Løv-Ham

<p>Fem poeng og syv mål på ti kamper. Slikt stinker det nedrykk av.</p>

FotballTreningskampSandefjord v Løv-Ham 1:005.03.2011Foto: Morten Olsen, DigitalsportMartin Hollund - Tom Mangersnes - Arne Sandstø - Løv-Ham
  • Roar Lyngøy
    Roar Lyngøy

Løv-Ham har hatt en forferdelig sesongstart, både på og utenfor banen. Arne Sandstø sluttet og ble ny trener i Sandefjord, og Løv-Ham ble tidligere i år trukket ett poeng på grunn av økonomiske problemer.

På banen har de ti kampene til nå kun resultert i en seier. Og laget scorer desidert minst av lagene i 1. divisjon; 0,7 mål i snitt per kamp.

Det er foran mål skoen trykker. 12 baklengsmål er til å leve med, men syv scorede mål er ikke til å leve med , sier hovedtrener Tom Mangersnes til bt.no.

Thorbjørnsen usikker

Mot Nybergsund Trysil i helgen måtte en rekke juniorer spille. Når Hødd kommer til Varden torsdag kveld er flere nøkkelspillere tilbake. Den sentrale midtbaneduoen Erlend Storesund og Efe Ehiorobo har sonet ferdig sine karantener, det samme har Anders Næs. I tillegg er Endre Hansen tilbake i trening og aktuell for troppen mot Hødd.

– Det sier seg selv at det er utrolig viktig å få dem tilbake. Efe og Erlend er ryggraden i laget. Samtidig spilte Kevin Dure som et dyr på midtbanen sist, og 17-åringen Jacob Glesnes hadde en outstanding 1. omgang. Men mot Nybergsund fikk vi unngjelde i 2. omgang for manglende erfaring, sier Mangernes.

Matias Møvik må sone karantene mot Hødd, mens keeper Johan Thorbjørnsen er usikker etter nesebruddet han pådro seg sist.

– Det var et kraftig nesebrudd, men et rent brudd. Planen er å knekke det på plass fredag eller over helgen. Lege Asle Kjellsen har sagt at det må bli opp til Johan og smertene om han kan spille eller ikke. Men vi har Harald Aksnes i bakhånd, sier Mangernes.

Hovedtrener til 3. juli

Da han tok på seg hovedtreneransvaret etter at Sandstø forsvant til Sandefjord, ble man enige om at Mangernes skal ha ansvaret frem til kampen mot nettopp Sandefjord 3. juli. Etter det er det to uker til neste kamp.

Mangernes forteller at han vil se an ”den helsemessige situasjonen i Løv-Ham” før han bestemmer seg for sin videre fremtid.

Klubbens helse skal ikke gå for mye utover min egen helse , slår Mangersnes fast.

Etter at Sandstø forsvant har Løv-Ham fått inn tidligere Brann-spiss David Nielsen som assistent for Mangernes. I tillegg er juniortrener Espen Eriksen knyttet tettere opp mot A-laget.

Klubben har ikke hatt daglig leder siden Jan Tore Guntveit ga seg etter kort tid, men styremedlemmene Reidun Helle og Frank Lefdal har ifølge Mangernes gjort en god jobb i denne perioden.