Arna-Bjørnar skuffet i bunnkampen

Arna-Bjørnar misbrukte muligheten til å skaffe seg en luke ned til bunnstriden.

SCORET: Amalie Vevle Eikeland sendte Arna-Bjørnar i ledelsen mot Amazon Grimstad.

Med seier over Amazon Grimstad hjemme i Arna kunne Arna-Bjørnar skaffet seg en liten luke ned til lagene på nedrykksplass i Toppserien. Forskjellen mellom dem og nettopp Amazon, som ligger på den utsatt kvalikplassen, ville blitt på hele fire poeng.

Men det skjedde ikke. Arna-Bjørnar klarte ikke å holde på ledelsen de hadde fra den første omgangen, og måtte dele poengene med gjestene fra Sørlandet.

Kampen endte 1-1, og sørger for at det fortsatt er tett kamp i bunnstriden.

Tett

— Vi satset på å komme oss bort fra bunnen i denne kampen, men det klarte vi ikke. Det er utrolig skuffende, for vi skulle hatt tre poeng i denne kampen, sier Amalie Vevle Eikeland.

For med Medkilas overraskende seier over Sandviken lørdag, er det nå bare seks poeng som skiller de fire nederste lagene. Og over bunnlaget Medkila er det kun ett poeng og målforskjell som skiller Arna-Bjørnar, Sandviken og Amazon.

— Det var bra at Sandviken tapte slik at det er flere lag der nede, vedgår Eikeland.

Det var hun som sendte Arna-Bjørnar i ledelsen med et hodestøt midtveis i første omgang. Da så alt så lyst ut for hjemmelaget, som tilsynelatende hadde god kontroll på kampen.

Ledelsen glapp

Men i annen omgang skulle det snu. Amazon tok over styringen, og fikk til slutt utliknet ledelsen etter en dødball. På tampen fikk begge lag gode sjanser til å avgjøre kampen, men to gode målvakter sørget for status quo i bunnstriden.

— Det er vanskelig å sette fingen på hvorfor, men vi var rett og slett ikke gode nok i annen omgang, sier Eikeland.

Nå venter to viktige kamper mot motstand fra midten av tabellen i de neste ukene. Der vil Arna-Bjørnar være avhengig av å få med seg poeng, for med topplagene LSK Kvinner og Stabæk i de to neste rundene kan det fort se mørkt ut før de avgjørende bunnkampene mot Medkila og Sandviken.

De rødkledde fra Arna ønsker neppe å ha kniven på strupen da.

— Vi får bruke de tre neste ukene godt. Jeg syntes vi spilte bedre mot Amazon enn vi gjorde sist, så det får vi bare bygge videre på. Forhåpentlig gjør det også at vi begynner å plukke poeng fremover, sier målscorer Eikeland.