Ødegaards lag sjokkerte Real Madrid – så våknet storklubben

Real Sociedad og Martin Ødegaard fikk det tøft borte mot Real Madrid.

Martin Ødegaard og Real Sociedad klarte ikke å ta poeng mot klubben nordmannen er utlånt fra.

REAL MADRID - REAL SOCIEDAD 3–1

Luka Modric serverte to og scoret selv det siste målet da storfavorittene vant 3–1 mot Martin Ødegaard & Co, som har åpnet sesongen godt.

– Det er selvfølgelig spesielt. Det er et sinnssykt stadion og kult å være tilbake her. Men jeg prøvde å ta det som en vanlig kamp, og jeg synes vi gjorde det ganske bra, sa Ødegaard til TV 2 etter kampen.

Da Real Sociedad tok ledelsen i den spanske hovedstaden, lå de som nummer to på tabellen.

Dessverre for Ødegaard og Real Sociedad, våknet til slutt det spanske storlaget.

Mye handlet om det norske stortalentet før oppgjøret i Madrid, men det var en annen Real Madrid-link som stjal showet for Real Sociedad etter to minutter.

Les også

Da Ødegaard skulle signere kontrakt, var han opptatt av én ting. Det forteller mye om supertalentet.

Ødegaard presset fram Sociedads eneste mål lørdag, da han jaget Sergio Ramos, som slo et elendig tilbakespill.

Sjokkstart

Willian José fikk én seriekamp for «Los Blancos» som lånespiller i 2014, og fikk det enkelt da Sergio Ramos foræret José et håpløst tilbakespill som han enkelt kunne trille i åpent mål etter å ha rundet Thibaut Courtois.

En skrekkstart for Real Madrid-kapteinen, men en drømmestart for Real Sociedad, Ødegaard og ikke minst José, som nylig spilte sin 100. seriekamp for baskerne.

Samme mann var forbløffende nære å lage 2-0 ti minutter senere, da Mikel Oyarzabal fosset fra Dani Carvajal og slo inn fra venstresiden.

Les også

Ødegaard vies stor oppmerksomhet på spansk TV - omtales som «revolusjonen»

Ødegaard klarte ikke å få kontroll på ballen i feltet, men ballen spratt bortelagets vei og plutselig var José der igjen. Uheldigvis for Ødegaard & Co sto Cortouis opp med en fantastisk redning og hindret sjokkbølger gjennom den spanske hovedstaden.

– Ødegaard ser veldig sammensatt ut. Noen av touchene hans på overganger er så rolige og kontrollerte, skriver redaktør i Managing Madrid, Kiyan Sobhani, som følger Real Madrid tett.

Den spanske fotballpodcasten «The Spanish Football Podcast» følges av 27.000 følgere på Twitter og satte det kanskje litt på spissen da de etter 17 minutter dro følgende konklusjon:

«Real Madrids beste utpå der er Ødegaard».

Ødegaard var solid og god - uten å dominere utover i fem-seks situasjoner.

Kjemperedning

Hjemmelaget slet med å skape målsjanser og ventet fremdeles på det da stadionuret på Santiago Bernabeu bikket 36 minutter. Men da Real Madrid endelig skapte noe, endte det til gjengjeld i kvittering.

Luka Modrics formidable høyrefot slo et klokkerent frispark som landet inne i gjestenes femmeter, der Karim Benzema enkelt brystet inn 1-1.

Les også

Ødegaards dilemma mot Real Madrid

Effektive Real Madrid tok så ledelsen like etter hvilen. En feilvendt Modric var igjen nest-sist på ballen, da han etter flere mislykkede forsøk på å frigjøre seg spilte ballen ut til Federico Valverde, som banket inn ledermålet via en uheldig Oyarzabal.

– Grei kamp av Ødegaard. Verken mer eller mindre. Positivt tall; kun Hazard har flere vellykkede driblinger i kampen (9 vs. 4). Negativt tall; kun Merino og Hazard har flere balltap (6/4 vs. 3), skriver Petter Veland på Twitter.

Ødegaard slo av en kort prat med Gareth Bale etter kampen.

Modric-show

Etter det var det nesten bare Real Madrid - og sjansene ble flere og flere. Et kvarter før full tid tok hjemmelaget brodden av Real Sociedad.

Innbytter Gareth Bale sprintet ned på høyresiden og fant Benzema på bakre stolpe. Waliseren headet ned til Modric, som var tilrettelegger på målene som snudde kampen.

Nå fikk kroaten selv prikke inn scoring og med en kontant volley punkterte han oppgjøret. Dermed er Real Madrid á poeng med Barcelona på toppen av tabellen.