Franske medier: Hegerberg får gullbeskjed

Ada Hegerberg og lagvenninnene i Lyon blir i løpet av kort tid utropt til franske seriemestere i fotball denne sesongen, melder flere franske medier.

Ada Hegerberg kan forberede seg til gullfeiring.

Det franske nyhetsbyrået AFP opplyser å ha fått avgjørelsen bekreftet av en kilde med inngående kjennskap til samtaler som skal ha vært gjennomført i det franske fotballforbundet mandag. Den franske radiostasjonen RMC opplyser også å sitte på samme informasjon.

Lyon har vunnet seriemesterskapet i Frankrike de siste 13 sesongene. Nå kan gullrekken forlenges til 14 på rad.

Lyon hadde tre poengs forsprang til Paris Saint-Germain da ligaen ble stanset som følge av koronapandemien. Frankrikes statsminister Édouard Philippe sa nylig at det ikke blir arrangert profesjonell idrett i Frankrike før tidligst i september.

Les også

Stjernemanageren måtte bryte med Hegerberg-søstrene. Nå har mor overtatt rollen.

Dermed er alt håp om å fullføre inneværende sesong ute. I herrenes øverste divisjon ble Paris Saint-Germain utnevnt til seriemester allerede for et par uker siden.

– Reglene for 2019/2020-sesongen og hvordan vi går videre herfra, blir bestemt på et møte 11. mai, opplyste Det franske fotballforbundet (FFF) i en melding nylig.

Nå skal avgjørelsen være tatt. Det betyr trolig at Lyon og PSG representerer Frankrike i neste sesongs mesterliga for kvinner.

Ada Hegerberg er på vei tilbake etter en alvorlig kneskade og har ikke spilt fotball på mange måneder. Lagets hennes har imidlertid hatt suksess. Lyon var kvalifisert for kvartfinalene i mesterligaen da sesongen ble stanset. Der ble laget trukket mot Bayern München.

Samtlige spillere i fransk fotball har vært gjennom virustesting den siste tiden. Lørdag sa Lyon-president Jean-Michel Aulas at alle spillerne i klubbens herre- og kvinnelag hadde testet negativt.