Fotball

Odd herjet med LSK – troner alene på tabelltopp

Torgeir Børven scoret sitt syvende seriemål da Odd banket Lillestrøm.

Odds Sander Svendsen feirer scoring mot LSK på Åråsen søndag.
  • NTB

Odd – Lillestrøm 3–0

To ganger scoret Odd rett etter å ha kommet ut fra garderoben. Først ved Torgeir Børven etter to minutter, så scoret Steffen Hagen to minutter etter hvilen. 25 minutter før slutt satte Sander Svendsen inn 3–0 via en LSK-forsvarer. Bortelaget hadde full kontroll og tok en fortjent seier.

– Vi spilte mot et lag som var mye bedre enn oss i de fleste faser av kampen. Vi fikk veldig psykologisk tunge mål mot oss direkte i starten av første omgangen og direkte i starten av den andre, sier LSK-trener Jörgen Lennartsson til Eurosport etter kampen.

– Vi hadde ingen sjanse, Odd var så mye bedre enn oss i dag, slo han fast.

Med sin fjerde strake seier tok Odd over tabelltoppen, tre poeng foran Molde etter ni seriekamper.

– Det er ikke så lett for meg å komme inn i garderoben og skryte noe særlig mer, for jeg er tom for superlativer. Veldig gledelig og imponerende, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Les også

Strømsgodset snudde kampen - tok etterlengtet seier

Annullert LSK-mål

I søndagens kamp ble Odds Vebjørn Hoff felt inne i Lillestrøm-boksen allerede etter ett minutt. Torgeir Børven skrittet opp for å ta straffen og limte ballen nede i hjørnet. Det var hans syvende scoring denne sesongen.

Det satte fyr på LSK-spillerne, og snaue to minutter senere var det kun en klasseredning fra Odd-keeper Sondre Rossbach som hindret utligning. Thomas Lehne Olsen avsluttet med et slags brassespark, men Rossbach fikk fingrene på kulen.

Les også

Søderlund reddet RBK fra nytt poengtap

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er tom for superlativer om det Odd har prestert i de ni første kampene av Eliteserien.

Like etter var hjemmefansen sikre på utligning da Arnór Smárason sendte ballen i hjørnet bak Rossbach. Scoringen ble dog annullert for offside, etter at islendingen i forkant hadde handset.

Etter hvilen brukte Odd like lang tid på å doble ledelsen som de brukte på å score 1–0. En innoverskrudd corner fra Elbasan Rashani traff pannen til kaptein Steffen Hagen. LSK-keeper Marko Maric var på vei ut, og headingen fra Hagen gikk rett i nettet.

Svendsen-scoring

Odd styrte kampen, og med en halvtime igjen dunket Sander Svendsen til fra venstresiden. Skuddet gikk mot lengste kryss, men Maric fikk avverget scoring.

Få minutter senere vartet Odd-spillerne opp med nydelig fotball. Rashani spilte inn til Hoff, som ventet på overlappen fra Espen Ruud. Høyrebacken fant Svendsen, som skjøt via LSK-forsvarer Daniel Pedersen og i mål.

Les også

Ranheim slo tilbake med kruttsterk borteseier

Lillestrøm-kaptein Frode Kippe måtte ut med skade allerede etter 18 minutter.

Gjestene fortsatte å presse på, og LSK så overraskende svake ut. Tross flere gode sjanser, stanset Odd på tre mål og dro i land sesongens syvende seier på ni forsøk.

– Jeg synes vi ser bra ut, men at vi er gullfavoritt er vel kanskje... Ja, ja, når vi er der oppe. Vi er ikke favoritt, men vi er med der nå, sa Odd-kaptein Steffen Hagen etter kampen.

Lillestrøm står med fire strake kamper uten seier og kjemper i bunnen med ni poeng.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Molde22135454262844
2Bodø/Glimt21135344192544
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg21114643271637
5Lillestrøm2210573328535
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Odd
  3. Lillestrøm SK