Fotball

Sæternes: – Vi er for lite målfarlige

Sandnes Ulf scorer minst av klubbene som utgjør topp seks i 1.-divisjon. Treneren etterlyser større mot til å angripe.

Bengt Sæternes etterlyser større offensivt mot fra sine spillere.
  • Egil Ø. Nærland

– Vi spiller bra bak, vi har ballen mye, men vi må legge mer i potten for å vinne, sier trener Bengt Sæternes til Aftenbladet.

Han har brukt et par dager til å få fart på gjengen etter forsmedelig cupnederlag 0–1 for Bryne onsdag, nå handler det om viktige seriepoeng.

Søndag mot Florø på Sandnes stadion, deretter vårens høydepunkt, 16. mai mot Viking på SR-Bank arena.

– Hvordan jobber dere etter en nedtur som mot Bryne?

– Vi er nøye på å rette søkelyset mot fakta, det som virkelig skjedde, kan ikke bare synse og la reaksjonene handle om sinne og frustrasjon, sier Sæternes.

Les også

Sandnes Ulf-kapteinen kunne ikke tapt for noen verre enn Bryne

– Hva sier fakta?

– Enkelt: Vi er for lite målfarlige.

– Vi gjør feilvalg, spiller én og én, bruker ikke backene når de overlapper slik avtalen er. Vi benytter ikke løsningene vi er enige om.

– Vi har ballen mye, vi kontrollerer, men vi må legge mye mer i potten for å vinne, understreker treneren.

Pent og pyntelig, men få poeng

Han trekker tråden bakover til de siste seriekampene, tre ganger uavgjort. På seks kamper har Sandnes Ulf scoret åtte ganger, til sammenligning har lederlaget Aalesund scoret 15, mens Viking på andreplass har scoret 16.

Les også

Viking må fjerne reklame på tribunen – venter over 10.000 tilskuere mot Sandnes Ulf 16. mai

– Vi gjør oss ikke bort med tre uavgjorte kamper. Ett poeng er trygt og godt og skaper ikke mye støy, men det blir ikke mange poeng heller.

– Hvilken oppskrift benytter du for å gjøre laget skarpere?

– Vi må stå høyere, gjenvinne ballen på motstanderens banehalvdel, vi må våge å sende frem en midtstopper for å skape ubalanse.

Må våge å ofre for å vinne

– Vi skal tørre å ofre ett poeng for å vinne to, påpeker Sæternes og viser til at mulighetene til tre poeng var der i samtlige som har endt uavgjort, mot Jerv, HamKam og Sogndal. For ikke å snakke om cupkampen mot Bryne der ett baklengs var nok til cupexit.

Les også

Sandnes Ulf-spilleren var fornøyd med ett poeng: – Absolutt godkjent

Treneren tror trenden snus når Florø kommer, og står Sandnes Ulf med to ganger tre poeng etter Florø søndag og Viking 16. mai, er vårsesongen definitivt på skinner.

I så fall er Sandnes Ulf ubeseiret etter åtte serierunder.

Offensive Erixon Danso og forsvareren Jasmin Bogdanovic er usikre grunnet skader. Kristian Brix var syk og sto over mot Bryne.

Mulig lag mot Florø:

Arnold Origi – Daniel Edvardsen, Tapio Heikkilä, Akinshola Akinyemi, Ári Mohr Jónsson – Axel Kryger, Remi Johansen, Niels Vorthoren – Kent Håvard Eriksen, Kristian Brix – Kachi Ugwuadu.

Les mer om

  1. Sandnes Ulf
  2. Bryne
  3. Sandnes stadion