Fotball

- Veldig gunstig situasjon for oss

Godset og Ronny Deila fikk gullhjelp av Molde.

SMIL: Ronny Deila kan smile etter lørdagens Molde-seier mot Rosenborg, slik han gjør i dette arkivfotoet.
 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind

Med Moldes 1-0-seier over Rosenborg på Aker stadion lørdag kveld, kan serieleder Strømsgodset for alvor stramme grepet om seriegullet når de søndag tar i mot Start på Marienlyst.

For med trøndernes tap i Molde kan Godset med seier over Start rykke fra med trepoeng på tabelltoppen, i tillegg til at den gode målforskjellen i praksis gir dem et bonuspoeng.

Pustepause?

— Nå står vi i en veldig gunstig situasjon, alt er opp til oss selv. Og gevinsten hvis vi vinner i dag er enda større enn før kampen i går. Men for meg handler det kun om seier i denne kampen for å ta kommandoen helt inn. Så får vi se om vi er gode nok til å vinne serien, sa Ronny Deila til Aftenposten lørdag kveld.

Han vil ikke høre snakk om at drammenserne får en liten pustepause ettersom Rosenborg tapte. Han vil ha de tre poengene mot sørlendingene uansett.

— Vi er opptatt av å være oss selv hele veien ut nå. Det som har ført oss i den posisjonen vi er i nå skal også forhåpentligvis føre oss helt i mål. Og kampen mot Start blir en ny test for oss, sier Deila.

- Fortjent

Magne Hoseths straffescoring ti minutter før slutt sikret Ole Gunnar Solskjærs menn seieren. En seier som Ronny Deila mener var fullt fortjent.

— Det var en jevn kamp, men Molde var best og vant fortjent. Rosenborg var gode i 1. omgang, men så kom Molde og var det beste laget sett under ett, oppsummerer Deila.

Les også

 1. Hoseth senket Rosenborg

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Strømsgodset IF
 3. Rosenborg BK