En gave til hele ligaen

<p>Etter 14 år i Manchester vender verdens mest kjente nordmann trolig hjem for å kaste glans over norsk eliteserie. Det er flere enn Molde som bør juble.</p>

VENDER HJEM: Ole Gunnar Solskjær har bodd i Manchester i 14 år. Nå lengter familien hjem til foreldre og besteforeldre i Kristiansund. Trolig blir 37-åringen derfor presentert som ny Molde-trener i dag.

Prosjekt «Ole Gunnar Solskjær hjem» er et påfunn så spennende at jeg lurer på om det hele er et spleiseprosjekt mellom Molde-riking Kjell Inge Røkke, Norges Fotballforbund og interesseorganisasjonen Norsk Toppfotball.

Solskjærs retur og tilstedeværelse kommer umiddelbart til å gjøre noe med hele ligaen.

Det er som om Al Pacino plutselig skulle bli en sentral del av det norske filmmiljøet.

«Move over, Aksel Hennie»

Se pressekonferansen live kl 14 her hos oss!

Seriøs, nøye og ikke så sint?

Søndag var en eliteserie uten mye spenning eller sportslig fremgang og med sviktende tilskuertall over. I går ble de økonomiske resultatene lagt frem på Ullevaal. Selv om det sakte går riktig vei, ble det ingen fest, det heller.

Ole Gunnar Solskjær er ingen redningsmann for dette systemet og dets virussykdommer, men hans hjemkomst vil gjøre noe med eliteserien.

Fotballfans Norge rundt vil komme for å se ham. Norsk fotball er ikke større enn at det betyr noe å få på besøk en mann som har avgjort Champions League-finalen.

Nysgjerrigheten på hva han står for, hva han kan få til som hovedtrener og hvordan laget hans spiller, vil være stor.

Klubben som får første hjemmekamp mot Molde, kan budsjettere med utsolgt arena.

Og full pressetribune.

Siden det er lettere å få innsyn hos det norske Slottet enn hos Manchester United, er det ikke så godt å slå fast hvor god den 37 år gamle reservelagssjefen er som trener. Jeg har en anelse om at han er svært nøye. Han vil sikkert at spillerne skal bruke like mye tid på detaljer som han selv gjorde. Han er seriøs. Jeg tror det skal mye til før han blir like forbannet som sin store ledestjerne, Sir Alex Ferguson.

Solskjær har et godt fotballhode. Dessuten virker det som om han er opptatt av at fotball ikke bare skal være effektivt, men også underholdende.

Solskjær håper å tiltrekke seg store talenter til lille Molde. Naturligvis er han fascinert av dem. Få vet bedre enn 37-åringen hvor kort veien kan være fra «bare» å være et talent til å spille i rekke med Cantona og score mål på Old Trafford.

Se Romsdals Budstikkes Solskjær-galleri her!

Sendte ham ut, henter ham hjem

Molde fyller 100 år i 2011. Kjell Inge Røkkes jubileumsgave til klubben er spektakulær. På mange måter avsluttes en sirkel hvis/når Solskjær, kona Silje og de tre barna deres kommer hjem til Røkke. Det var finansmannen og kompanjong Bjørn Rune Gjelsten som bokstavelig talt ga ham vinger til å skrive under den oppsiktsvekkende avtalen med Manchester United i 1996. Herrenes privatfly var på service, men etter å ha forsikret seg om at unggutten ikke «skulle pusse sko på Old Trafford i tre år», brukte de 700.000 kroner på å leie et nytt, og sikret overgangen i Manchester.

Nå er det tid for tilbakebetaling.

Statistikksenter Premier League:

Tidspunktet for Moldes storsatsing, som minner fælt om da Vålerenga ansatte Martin Andresen og støvsugde spillermarkedet, kan være gunstig. Moldensernes evige overmenn i Rosenborg skal bygge noe nytt, og flere av de andre konkurrentene har ikke økonomisk kraft til å bygge noe som helst. Ole Gunnar Solskjær kommer til å få tid. Han er omgitt av venner, kjente og gamle lagkamerater, og hvis ryktene stemmer, vil Kjell Inge Røkke gi ham alt han peker på.

Men som Andresen, vil sikkert Solskjær få erfare at det som regel tar svært lang tid å skape noe stort.

Det er en fallhøyde i dette prosjektet, en risiko for å tilsmusse et trenernavn nesten før det har begynt, som ikke skal undervurderes.

For det vil forventes enorme ting av ham fra første stund.

Og så enkel er ikke fotballen.

Ikke engang i Norge.

Web-tv: Drillo om Solskjær:

svp://95757?view=ap

Drillo ønsker Solskjær velkommen som eliteserietrener

Fakta:

Ole Gunnar Solskjær

Født: 26.02.1973 i Kristiansund

Klubber: Clausenengen (til 1994), Molde (1994–1996) og Manchester United (1996–2007)

Landskamper/mål: 67/23

Trenerkarrière: Manchester Uniteds reserver fra 2008

Solskjær hadde en bemerkelsesverdig og utrolig spillerkarrière. Høydepunktet var da han avgjorde Champions League-finalen mot Bayern München i 1999. Måtte avslutte som spiller i 2007 på grunn av kneproblemer. Presentertes trolig som ny Molde-trener i dag.

Se pressekonferansen live kl 14 her hos oss!

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk