Bödvarsson scoret tre da Viking smadret Ålgård i cupen

Kjell Jonevret mannskap hadde få problemer med å ta seg videre i cupen.

ÅLGÅRD-VIKING 0-7

Ålgård (AFTENBLADET): To scoringer av Osita Chikere, tre av Jon Dadi Bödvarsson, og én scoring hver til Yann-Erik de Lanlay og Vidar Nisja sørget for at Viking enkelt gikk videre til 2. runde i cupen.

Nesten 1300 tilskuere laget en fin ramme rundt kampen, men noen spennende ble det aldri på Nye Ålgård stadion.

Tok kommando

Viking tok kontroll over kampen fra første spark på ballen. Hjemmelaget jaget det de kunne, forsøkte seg med kombinasjonsspill og drillinger de gangene de hadde ballen, men det førte lite med seg. Viking gjorde stort sett som de ville og var effektive de gangene de fikk muligheten. Selv om også Viking leverte noen stygge feilpasninger, hadde eliteserieklubben full kontroll i banespillet.

  • VIDEO: SE HØYDEPUNKTENE ØVERST I SAKEN.

Kampens første målsjanse kom etter 12 minutters spill. Steinthor Thorsteinsson dro seg innover i banen, avsluttet med høyrefoten og plasserte ballen i stolpen.

STARTET: Steinthor Thorsteinsson startet for Viking. Her i duell med Ålgårds Ezekiel Bala.

Viking produserte ytterliggere tre målsjanser i første omgang og samtlige endte i scoring.Etter 17 minutter sørget Osita Chikere for kampens første mål da han på et langskudd plasserte ballen via stolpe i Eskil Leinebøs venstre hjørne. Drøyt 10 minutter senere doblet Viking ledelsen. Denne gang kombinerte Yann-Erik de Lanlay fint med Suleiman Abdullahi og alene med keeper satte han ballen enkelt i mål.

Etter 34 minutter scoret Chikere sitt andre mål for dagen. Scoringen kom etter at Leinebø ga retur på en avslutning fra Suleiman Abdullahi.

Tre av Bödvarsson

Etter pause var det tydelig at Viking roet ned litt. Selv om de fortsatt hadde ballen mest, ble det i starten av omgangen ikke produsert så mange målsjanser. André Danielsen var nær scoring etter 58 minutter da han plasserte et frispark i tverrliggeren.

MÅL: Yann-Erik de Lanlay scoret mot Ålgård.

Etter 63 minutter ble Vidar Nisja byttet inn. Innbytteren brukte bare to minutter på å tegne seg på scoringslisten. Etter en pasning fra Kristoffer Haugen plasserte Nisja ballen enkelt i mål fra 12 meters hold.Ålgård var ikke i nærheten av noe som helst. Hjemmelaget var ikke overraskende underlegne Viking, men ga bortelaget skuffende lite motstand. Helt på slutten av kampen var det Jon Dadi Bödvarsson som markerte seg. Islendingen kom inn etter 63 minutter og startet med å avslutte svakt på noen halvsjanser, men helt mot slutten av kampen viste han fram litt av sitt potensial. I løpet av fem minutter nettet han hele tre ganger. Tre scoringer som utvilsomt vil gjøre godt for spissen selvtillit.

Alt i alt en fullt fortjent 7-0-seier til Viking. En seier de måtte bruke lite krefter på å dra i land.