Fotball

Han betalte 200.000 av Gamst-lønna i 2016: - TIL bør prioritere å få Morten med videre

Investor og Glimt-supporter Benn Eidissen var sentral for å få Morten Gamst Pedersen til Tromsø i februar. Men en ny Gamst-avtale blir uten barnehage-gründeren.

Investor Benn Eidissen var viktig da Morten Gamst Pedersen kom til Tromsø, men blir ikke med på en eventuell ny avtale.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

Som iTromsø mandag ettermiddag sist omtalte er TIL i forhandlinger med Morten Gamst Pedersen om å fortsette i TIL.

Det blir uten Benn Eidissen, som sammen med Trond Mohn i 2016-sesongen betalte størstedelen av Gamst Pedersens lønn. Eidissen har siden 1990-tallet bygd opp det mange vil kalle et barnehageimperium.

Les også

Gamst-avgjørelse drøyer

Glimt-supporter

– Jeg finner det ikke naturlig at jeg er med videre, men regner med TIL prioriterer lønn for å få Morten på plass. Han viste hva han var god for, og hadde jeg vært TIL ville jeg forlenget med Morten, sier Eidissen til iTromsø.

At han ikke er fortsetter i et sponsorat for å betale Gamst-lønna også i 2017 forklarer han på følgende måte:

– Jeg er som alle vet en Glimt-supporter, og her var jeg egentlig mest en Gamst-støttespiller, og det var positivt både for Morten selv, TIL og norsk fotball å få han tilbake i godt slag igjen. Jeg har gitt beskjed til TIL om at jeg ikke var med videre, sier Eidissen til iTromsø.

Les også

Steinrik duo står bak Gamst-avtalen

Åpenhjertig

Gamst Pedersen var skadet store deler av sesongen, men ble brukt i de siste to serierundene da TIL tok fire meget viktige poeng i kampen for å unngå nedrykk.

– Er du litt stygg med meg kan man si at det Gamst og TIL gjorde de siste to serierundene var det som gjorde at TIL holdt plassen og Glimt rykket ned, sier Eidissen som har hatt flere verv i Glimt, blant annet som leder i valgkomiteen og styreleder.

Eidissen forteller åpenhjertig om hvor mye han brukte på Gamst-investeringen.

– Jeg var inne med 200.000 kroner, og føler alle parter fikk tilbake noe på det, sier Eidissen.

Resten av lønna på i overkant av 700.000 kroner ble i hovedsak betalt av Trond Mohn. TIL var selv inne med cirka 100.000 kroner. Det er fortsatt uvisst om Mohn vil være med videre, men da han møtte Morten Gamst Pedersen i pressesonen etter TILs siste seriekamp mot Odd gikk han langt i å antyde en julegave til Tromsø.

Les mer om

  1. Morten Gamst Pedersen
  2. Tromsø IL