Fotball

Bruttern traff med kampplanen: - Det var strålende

Kåre Ingebrigtsen så også det positive i kjempebommen til Alexander Søderlund.

Kåre Ingebrigtsen var godt fornøyd med det han kaller tre fantastiske scoringer borte mot Debrecen.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

DEBRECEN-ROSENBORG 2-3

DEBRECEN: Rosenborg har et strålende utgangspunkt før returoppgjøret på Lerkendal neste uke, etter 3-2-seieren over Debrecen. Tre scoringer som Kåre Ingebrigtsen beskriver som fantastiske, ble avgjørende mot det treneren mener var ett av de beste lagene RBK har møtt i år.

— Alle ser at vi møter et godt fotballag. Å dra herfra med 3-2 er veldig bra. Vi forventet at de skulle presse oss de første 15 minuttene og det gjorde de. Vi klarte å ri av det, også får vi en overgang i mot og de scorer på den. Derfra og til 3-1 er vi bedre enn dem, så det var fortjent at vi fikk med oss seieren, sier Bruttern.

Les også

Mikkelsen hadde gitt opp før superscoringen

Fulgte kampplanen

Han hadde på forhånd hadde sagt at kontringene kom til å bli avgjørende og det ble de også. Selv da de slet med å utnytte dem i første omgang, var han sikker på at de ville få mulighetene utover i kampen også.

— Vi visste at overgangene kom til å bli viktig og når vi treffer så bra i andre omgang med trøkket, farten og viljen er det strålende, sier han.

Stor bedring etter pause

I store perioder i første omgang slet Rosenborg med å spille seg til sjanser og selv om Debrecen også hadde problemer med å trenge gjennom forsvaret, så hadde RBK mer enn nok med å forsvare seg. Men etter hvilen var det langt bedre prestasjoner av RBK og de tok fullstendig over initiativet.

Les også

Helland om frisparkperlen: - Han måtte vært født under tverrliggeren for å redde

Pål André Helland har en god venstrefot. Det fungerte helt greit da Rosenborg seiret mot Debrecen.

— Vi hadde mer tempo og var langt mer presise. Da fikk vi hektet på indreløperne i overgangene og kom til større målsjanser. Den største forskjellen lå i presisjonen og at vi turte mer i andre omgang. I forrige hjemmekamp skapte de sju målsjanser og ledet 2-0 etter 13 minutter, så vi visste at det første kvarteret var viktig. - Hva sa du til spillerne i pausen?

— Vi var litt stresset etter 1-0 og da ble det hektisk. Når det er Hawaii-fotball har ikke vi kontroll og da er det fordel Debrecen. For oss handlet det om å roe ned og heller spille mot etablert forsvar og ta de overgangene vi fikk. Det gjorde vi i andre omgang. Vi var tålmodige og gode i det defensive og fikk det som vi ville, sier Ingebrigtsen.

Kjempebom

RBK-treneren kunne, og burde, fått sett laget hans utligne allerede i første omgang da Tobias Mikkelsen og Alexander Søderlund hadde en dobbeltsjanse som var så stor som man får det. Først traff Mikkelsen stolpen fra ti meter, før Søderlund hadde åpent mål på returen, men traff tverrliggeren.

— Det er klart det var en gedigen sjanse, men det ga oss også selvtillit at vi kom til de sjansene. Vi var nær noen store muligheter i første omgang, men var litt for upresise. I andre hadde vi bedre presisjon og da fikk vi sjansene vi scoret mål på. Det er helt strålende å score tre mål her, sier Ingebrigtsen og understreker at avansementet på ingen måte er klart:

— Det er et bra lag vi møter, så det er langt fra avgjort. Vi må fylle Lerkendal og få den samme rammen som her. Det er viktig for oss, for vi er bare halvveis, men vi har gjort en veldig god jobb til nå. Hadde noen spurt oss før kampen, ville vi tatt 3-2 på bortebane, sier han.

Les også

  1. Overtidsmål skaper Europa-trøbbel for Strømsgodset

  2. Strålende utgangspunkt for Rosenborg etter målfest

Les mer om

  1. Europa League
  2. Rosenborg BK