Siste sjanse for Drogba

<p>Vil avslutte landslagskarrieren med triumf i Afrikamesterskapet.</p>

Ivory Coast's captain Didier Drogba, left, and Gervinho celebrate after Drogba scored against Equatorial Guinea in their African Cup of Nations quarter-final match at Malabo Stadium in Malabo, Equatorial Guinea, Saturday, Feb. 4, 2012. (AP Photo/Rebecca Blackwell)
Ivory Coast's captain Didier Drogba, left, and Gervinho celebrate after Drogba scored against Equatorial Guinea in their African Cup of Nations quarter-final match at Malabo Stadium in Malabo, Equatorial Guinea, Saturday, Feb. 4, 2012. (AP Photo/Rebecca Blackwell)

Lørdag starter Afrikamesterskapet med oppgjøret mellom vertsnasjonen Sør-Afrika og debutant Kapp Verde i Johannesburg.

På grunn av at turneringen fra i år skal arrangeres i oddetallsår, er det kun ett år siden forrige turnering.

I 2012 sjokkerte Zambia ved å vinne finalen mot Elfenbenskysten etter straffesparkkonkurranse.

Elfenbenskysten, som mønstrer stjerner som Yaya Touré, Gervinho og Didier Drogba, er bookmakernes favoritt til å vinne årets turnering. Men landets «gylne generasjon» har ennå ikke klart å vinne det prestisjetunge trofeet.

Kaptein og folkehelt Didier Drogba tror dette er hans siste sjanse til å vinne turneringen.

— Jeg tror ikke denne turneringen er slutten på «den gylne generasjonen». Men det er definitivt slutten for meg, sier Drogba ifølge Daily Mail.

Unner Drogba verdig punktum

Drogba, som nå spiller i Shanghai Shenhua, avsluttet sin Chelsea-karriere på best tenkelige måte ved å avgjøre straffesparkonkurransen i mesterligafinalen mot Bayern München i mai. Men han var ikke like heldig i finalen i Afrikamesterskapet mot Zambia tre måneder tidligere, da han bommet på en straffe i andre omgang som kunne gitt laget seieren.

Landslagskollega Gervinho håper at Drogba kan avslutte sin landslagskarriere på en mer verdig måte.

— Jeg håper at han vil lykkes. Vi vil være med han. Vi vil støtte han så godt vi kan, for at han kan gi dette til nasjonen. Så vil han kanskje fortsette, selv om han har gjort nok for oss allerede, sier Gervinho ifølge goal.com.

Mange utfordrere

Feiler Drogba og Elfenbenskysten nok en gang, er det flere lag som står klare for å stikke kjepper i hjulene på favorittene. Vertsnasjonen Sør Afrikas trener Gordon Igesund tror at hans lag kan dra nytte av hjemmefordelen.

— Hvis vi får en god start kan vi forhåpentligvis bygge videre på det, spesielt med den støtten vi kommer til å få, med 90 000 mennesker inne på stadion, sier Igesund ifølge BBC.

De fleste plasserer imidlertid vertsnasjonen litt lenger bak i utfordrerkøen. Ghana har over tid være blant afrikas mest stabile landslag, og har juventus-spilleren Kwadwo Asamoah som sin kanskje største profil.

Nigeria, en av kontinentets absolutte stormakter, har vært inne i en bølgedal på fotballbanen de siste årene. Men foran denne turneringen har flere spennende talenter vokst frem, blant andre Chelseas Victor Moses og CSKA Moskvas Ahmed Musa.

Fjorårsvinner Zambia kan heller ikke avskrives, denne gangen har de i tillegg med seg Jakob Mulenga, som har bøttet inn mål for Utrecht i en årrekke.

LØRDAGENS KAMPER I AFRIKAMESTERSKAPET

17:00: Sør Afrika-Kapp Verde

20:00: Angola-Marokko