Fotball

Forbanna drittlag

SUPPORTERBLOGG: Jeg våkner om natten av en skikkelse som går gjennom soverommet mitt. Det er mitt verste mareritt. Det er OBOS-spøkelset.

NEDE: Glimt sliter tungt om dagen. Her er det kristian Brix som trenger noen minutter for seg selv på Aspmyra etter tapet for Strømsgodset.
  • Jørund Johansen
Jørund Johansen, Bodø/Glimt-supporter.

Bare et eneste, forbanna poeng. 21 baklengsmål. Tjueen. Til og med Lillestrøm som startet med et minuspoeng er langt forbi oss. Ikke om du hadde lagt sammen vårt ene poeng med laget som ligger over oss sine poeng, Tromsø, hadde vi tatt igjen de andre lagene. Nord-Norge United hadde aldri blitt en suksess. Bodø/Glimt er ræva. LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Men hvor går det galt. Hvilke ledd er det som svikter? Ekspertene på TV2 diskuterer fram og tilbake om akkurat dette. Mot Strømsgodset skapte vi haugevis med sjanser. Sjanser i hopetall. Det minnet litt om det Glimt-laget vi er vant til å se, men kun offensivt.

Må spy av forsvaret

Forsvaret er så dårlig, at jeg nesten vil spy. De er ikke med i det hele tatt. Brede Moe ute på back nå? Ingen direkte suksess. Vieux Sané som vinner dueller, men roter ballen bort så snart han har fått den. Og så har vi Ulrik Saltnes der bak nå. Du Ulrik, Du Ulrik, nå er du nødt til å skjerpe deg.

Glimt-benken, med trener Jan Halvor Halvorsen på første rad, sliter i motvind.

Kampens desidert dårligste mot Strømsgodset, etter min mening. Mister ballen i egen 16-meter. Du gjør ikke det som midtstopper. Og når du normalt spiller midtbane, så kan du bare ikke slå så dårlige pasninger som du gjør. Det var helt forferdelig å se på. Og så må vi bytte inn Zarek Valentin på slutten, fordi Brede Moe blir skadet. Gjorde det saken noe bedre? Nei, på ingen måte. Han bare lot ballen gå til Flamur Kastrati, som enkelt kunne punktere kampen. Helt begredelig forsvarsspill, langs hele fjøla.

Hva så med midtbanen?

Og midtbanen da? Dominic Chatto, en mann som i alle fall klarer å slå pasninger på en touch, men det hjelper da vel ikke hvis han bare slår ballen bakover. Støttepasninger gjennom hele kampen. Ikke et eneste offensivt gen i den mannen. Thomas Jacobsen viser kanskje at han er engasjert, men han vinner like lite dueller som resten av laget.

Badou, en mann jeg normalt blir i godt humør av. Han hadde riktig nok noen gode offensive involveringer, men that's it! Er ikke med i det defensive arbeidet. Kamp etter kamp får motstanderen brodere seg gjennom på den siden han spiller, for han er ikke der.

Det var kun en mann jeg var positiv over under kampen mot Godset. Danny Cruz. Skikkelig tenning. Vant de duellene han skulle vinne, men fotball er dessverre et lagspill. Det hjelper ikke hvis en mann går i krigen, og resten bare vil gå hjem og spille FIFA.

Stor i kjeften, får jeg høre

Jeg har fått høre at jeg er litt stor i kjeften i mine innlegg. Har jeg grunn til det? Ja, så absolutt. Jeg møter opp på hver eneste hjemmekamp. Jeg er der, i håp om at ting skal snu. Men jeg sitter der etter hver kamp og føler at jeg ikke har fått noe igjen for pengene. Vi er det dårligste laget i Tippeligaen. Det desidert dårligste laget. Jan Halvor Halvorsen, can you hear me? Dere er så forbanna dårlige om dagen. Så smertelig dårlige.

Jeg våkner om natten av en skikkelse som går gjennom soverommet mitt. Det er mitt verste mareritt. Det er OBOS-spøkelset som viser seg. Og det er ikke noe hyggelig bagasje det bærer med seg. Tomme tribuner, lite engasjement og dårlige signeringer.

Neste stopp 1. divisjon?

Og hva gjør ledelsen i alt dette rotet? De stolene de sitter på, må nok begynne å bi temmelig lave nå. Ikke bare Jan Halvor sin stol. Det gjelder samtlige. For hvor stor er rollen til Halvorsen i for eksempel spillerkjøp?

Jeg har fått for øret at den ikke er så stor. Der sitter det et utvalg som bare kjøper en spiller de har lyst på. Folk med penger som ikke tenker på hva Jan Halvor egentlig vil ha. Mot Strømsgodset virket det egentlig som om Halvorsen hadde gitt opp. Mannen som normalt står i sonen sin hele kampen, satt nå stille og rolig i samtlige minutter.

Mannen som er kjent for sitt tredje bein, så ut til å ha resignert. Jeg har ikke lyst til å skylde på treneren, men det er vel siste utvei nå. Du bør f... meg gjøre jobben din nå! Vi ønsker da vel for svarte ikke å spille i den nest øverste divisjonen.

Jerv og Levanger, nei takk

Det er bare rot over alt, og jeg er dritt lei. Det går til helvete. Det går til skogen nå. Få det inn i de tjukke huene deres, kjære spillere. Trond Olsen sa "vi kan ikke slippe inn så jævlig mange mål". Nei, men se til helvete å gjøre noe med det da. Vinn dueller. Gå i krigen. Kjemp for klubben dere spiller for.

Dette er kampen for tilværelsen. Ønsker dere virkelig å flytte ned en divisjon? Ønsker dere å gå ned i lønn? Har dere et sterkt ønske om å spille mot klubber som Nest-Sotra, Levanger og Jerv? Vi vil ha de store gutta på besøk, også til neste år. Et år i OBOS-ligaen kan være sunt. Nei, det er ikke slik det fungerer.

Verre enn Burger King

Det er det mest usunne man kan oppleve. Det er verre enn å spise middag på Burger King hver dag, et helt år. Det er verre enn alt annet. Jeg vil ikke ned, jeg vil ikke!

Vi er den eneste klubben som ikke har egen sang på C-more sine nettsider. De vakre supporter-sangene som de har spilt inn. Det eneste laget! Til og med Brann har sin sang med. Er det et tegn? Skal vi bare rykke ned? Forsvinne fra jordens overflate? Det ser jo ut som det er akkurat det vi prøver på. Skam dere Glimt! Bodø/Glimt for evig.

Hvor lang kan evigheten være? Jeg gir aldri opp, men det begynner å se mørkt ut.

Les også

  1. Dette blir for dumt, Bodø/Glimt

  2. Å du skjønne mai, vis oss hvor vakker du er!

Les mer om

  1. Supporter
  2. Bodø/Glimt