Fotball

Deila ferdig i Celtic etter sesongen: - Har vært noen skuffelser

Cuptapet mot erkerival Rangers i helgen ble for mye for klubbledelsen.

Ronny Deila er ferdig etter sesongen.

Det ble offentliggjort av Celtic onsdag.

Dermed ble enden på Deilas tid i Celtic som ekspertene hadde spådd. Han tålte rett og slett ikke tapet mot byrivalen søndag. Flere tror han likevel gikk en dyster framtid i møte med kun ligatittelen å spille for, mens andre, blant dem Chris Sutton, tok til orde for å sparke Deila umiddelbart.

– Det er viktig at klubben kommer først og at ikke jeg er i fokus, sierDeila til Celtics hjemmeside.

— Har vært noen skuffelser

– Jeg tenker nå bare på å forsvare ligagullet og gi klubben den femte tittelen på rad, sa Deila i et langt «avskjedsintervju» onsdag.

Deila ble ansatt i Celtic i juni for knapt to år siden. Han ledet laget i totalt 114 kamper. Han tapte kun én kamp av de siste tolv, men nederlaget mot Rangers var likevel nok til å få sparken.

Les også

Tilskuer slo ned journalist under svensk fotballderby

Ronny Deila ble presentert som ny manager sommeren 2014. To år senere er eventyret i Skottland over.

— Det har vært noen skuffelser og tider der vi ikke har oppnåd det vi har håpet på. Jeg er realistisk og ærlig nok til å innrømme det. Men jeg, spillerne og støtteapparatet har alltid gitt alt for å bringe suksess til våre supportere, sier Deila. Tidligere i sesongen røk Celtic ut i mesterligakvalifiseringen mot Åge Hareides Malmö. I europaligaen ble det exit i gruppespillet etter tap mot blant andre Molde.

Søndag ble det tap mot erkerival Rangers.

— Jeg synes Ronny har gjort en god jobb, men det er klart tapet mot Rangers var avgjørende for skjebnen. Det hadde vært godkjent dersom Celtic tok serien og cupen, men å ryke mot Rangers ble for mye for klubbledelsen, vil jeg tro, sier tidligere Celtic-spiller Vidar Riseth til Dagbladet.

– Det har blåst hardt rundt ham, og han har hatt tøffe arbeidsvilkår. Fotballsupporterne i Skottland er knallharde. Men det er litt av sjarmen at man må venne seg til det, og det har Ronny taklet fint, sier Harald Martin Brattbakk til NRK.

- Ronny er en god mann

Celtics styreformann Ian Bankier sier følgende om Deila:

— Ronny er en god mann med sterke verdier som ærlighet og integritet. Han har hatt noe suksess, og det har vi satt pris på, sier Bankier.

— Klubben vil, som alltid, gi Ronny vår fulle støtte til sesongen er ferdig. Vi vil da ta en avgjørelse med tanke på vår neste manager, sier Bankier i uttalelsen.

Les også

Riise straffes av NFF etter raseriutbruddet: Føler seg forskjellsbehandlet

Ifølge Daily Mirror seiler tidligere Manchester United-manager David Moyes opp som favoritt til å ta over etter Deila. Neil Lennon og Roy Keane er to andre navn som har lave odds for å bli ny Celtic-manager.

Fasiten etter knapt to år i managerstolen viser 19 tap, 20 uavgjort og 75 seirer.

Starts Kristoffer Ajer har signert kontrakt med den skotske klubben fra sommeren av. Han har ikke besvart våre henvendelser etter Deila-nyheten, men han sa følgende tirsdag om situasjonen:

— Det er akkurat som samme som gjelder om det er Ronny eller en annen trener jeg spiller under; for å få spilletid må jeg prestere, forklarte Start-spilleren

LES OGSÅ:

Les også

  1. Celtic-klare Ajer tror ikke Deila får sparken

  2. TV 2: - Deila ferdig i Celtic etter sesongen

  3. Deila overgår Solskjær, Berg og Solbakken. Men nå kan eventyret være ute

  4. - Ronny Deila skulle hatt sparken rett etter kampen

  5. Lennon: - Respektløst å snakke om Deila-sparking

  6. Supporterleder tror Deila får sparken: - Skjønner ikke hva han holder på med

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Ronny Deila
  3. Celtic FC